Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.10.18. 13:15 Zsömle89

Bucsusok a világ körül 2. : Mircsi USA-ban!

Udvozlet minden kedves Bucsusnak!

 

Elore is koszonom a sracoknak, hogy teret adtak kibontakozni ezzel hozzajarulva hogy kicsit elrepitselek titeket a hamburgerek hazajaba..

Iden toltom a harmadik evemet New Orleansban igy mar nemi tapasztalattal rendelkezem hamburgerek teren.. Mikor Zsoltival eloszor beszeltunk errol a bejegyzesrol, nekem egybol a sok-sok new orleans-i kaja jutott eszembe (francia-spanyol mix, cajun neven fut), na meg a tengeru herkentyuk. Mindezek ellenere kozos megegyezes alapjan maradtunk a huspogacsas szendvicsnel.

 

A hamburgerezesnek sokfele modja van, kombinacioban nincsen hiany:

A legkedveltebb es penztarca-kimelobb a gyorsettermes megoldas, ahol $3-4-bol siman jol laksz. Az mas kerdes, hogy 2 ora mulva ujra mehetsz es allhatsz be a kocsisorba, ahol altalaban minimum haromszor kell elmondani a rendelest, hogy megertsenek. Ez az akcentus tema nem nagyon megy egyik felnek se: altalaban motyognak es az angol mondatok nyelvtani reszeben kisebb nagyobb gondok vannak... na de nem az amerikai barataink beszedstilusarol akarok most okoskodni. Szoval a gyorsettermes reszleget nem nagyon kell bemutatnom, az otthoni versenyzok itt is jelen vannak.. McDonald's, Burger King, Wendy's, Rally's.. Leragott csont, minden filmben benne van, de tenyleg minden masodik sarkon van egy. Sajat peldamat felhozva a sulival szembeni utcaban ketto is megtalalhato. Ennek mondhatni majdnem mindenki orul, mivel egy atmulatott ejszaka utan semmi se esik jobban mint egy sajtburger (leginkabb ketto), ezt szerintem boritekolhatom minden bucsus neveben. McDonald'sban viszont nincsenek a havi rendszeresseggel valtozo ujitasok, mint a gorog hetek, meg olasz napok stb stb..minden szamozott, senki nem ker egy Big Macet, hanem egy 3-as menut. Ude szinfolt a menun a reggeli, ami tobbmindent tartalma mint a szetszaradt sonkas-sajtos toast.

A kovetkezo kategoria mar etteremnek mondhato, onkiszolgalos,kis csaladias hamburgerezos. Itt $6-8bol tudja az ember legyozni a hamburger elleni vagyat. New Orleansban az egyik kedvenc ilyen helyem neve Bud's Boiler. Kivulrol a hely egy kis visko, amin nem sokat segit amikor belepunk a helyre. Ennek ellenere a chiliszoszos hambi, ugyanezzel a stilusban nyomulo sultkrumplival es sajttal a tetejen nagyon a helyen van.

 

Legfelsobb osztalyba sorolnam az ettermes reszleget, pincerrel es evoeszkozokkel. (igen, tenyleg probalok csak a temara koncentralni, de annyi olyan tema van kajaval kapcsolatban amirol tudnek irni, hogy egyfolytaban torolnom kell a sorokat. azt pedig tudjatok, hogy nem kis beszelokevel rendelkezem:)) Szoval az evoeszokozok. Nem sok sasmadaras utlevellel rendelkezo ismerosom van aki szepen eszik kessel-villaval. Nevetsegesen hangzik, ugyanakkor nagyon szomoru. De kanyarodjunk vissza a hamburgereves legfelsobb szintjere.

 

Csak a kedvetekert vasarnap elmentunk, hogy fenykeppel tudjam illusztralni ezt a kaja muremeket. Ezeken a helyeken azert az emberek mar kulturaltabban tudnak etkezni(tobbe-kevesbe).  Lassan lokalpatriota leszek, mindenfele kajara van mar kedvenc helyem, ez esetben Port of Call. Itt a hatalmas hamburger melle, amiben a hust olyanra sutik amilyenre akarod, hejaban fott krumplit adnak. Azt az orias, genkezelt fajtat. Erre jon a tejfol, sajt, hagyma. Egy ilyen menu elfogyasztasa utan, a totalis telitettseg erzese minimum 3 orat is kitesz, bar lehet hogy csak en nem birok el vele. Hamburgerhez velemenyem szerint egy rendes Coca-Cola dukal, csakis jeghidegen, bokosen. Egy ilyen vacsora $15-16 korul mozog.

Az ekezet-hianyert elnezeseteket kerem, remelem igy is elvezheto volt a bejegyzes! :)(en is benne hagytam, mivel helyesen se birok irni :) , plusz igy talan kicsit ti is USA-ba erzitek magatokat, ha mar ilyen hambira nincs lehetosegunk -zsömle-)

 

Puszi-pacsi mindenkinek,

Mircsi

 

PS: olvassatok az en blogomat is (reklam helye!) :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bucsusok a világ körül


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr443311621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.