Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.05.29. 12:14 ziegermilan

Epres-joghurtos tésztasaláta

 Kedves Bucsusok, szeretnék nektek egy egyszerű, laktatóan frissítő, kora nyári recepttel kedveskedni. Most, hogy az eper kilója 600 forint körül mozog bátran kérhetünk 30deka helyett akár kilókat is és felhasználhatjuk a csokiszökőkútba(szériatartozék minden koleszszobában) mártogatás mellett egyéb izgalmas dolgokra is. 

Ötletemet a török büféknél kínált joghurtos tészta köret és a saját mézes-joghurtos mártogatóm(mindig így tolom az epret) inspirálta. Tésztának csupán esztétikai okokból farfellet választottam, amit megfőzünk és a leszűrése után még pár percig hideg víz alá tartjuk, hogy hamarabb kihűljön. 

Rálapátolunk natúr joghurtot és mézet. Mézből nálam az akác a favorit, joghurtból pedig a görög, ami krémesebb(most sajnos nem találtam). Mivel lehetőség szerint sűrűbb joghurtot használunk, a méz meg elég ragadós, ezért nem tűnik egyszerűnek egyenletesen eloszlatni a tészán.

A következő praktikával viszont másodperceken belül és anyázás nélkül elérhető a kívánt állapot: ráfordítunk egy másik tányért, összefogjuk és elkezdjük rázni, mintha az életünk múlna rajta. Voilá!

Már csak annyi dolgunk van, hogy a tetejére epreket karikázzunk és már tolhatjuk is a pofánkba! ;) 

Eperből meg persze magyart vegyetek, nem csak koncentráltabb az íze, de tök vicces, kretén formákat tud felvenni. Ahogy a felhőkből szinte bármit ki tudunk olvasni -felnézve az égre ki ne üvöltötte volna jóízűen legalább egyszer, hogy: Nézd ott egy pénisz!- ez az eprünkre is igaz.

Milán

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr304552702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.