Kedves Bucsusok, szeretnék nektek egy egyszerű, laktatóan frissítő, kora nyári recepttel kedveskedni. Most, hogy az eper kilója 600 forint körül mozog bátran kérhetünk 30deka helyett akár kilókat is és felhasználhatjuk a csokiszökőkútba(szériatartozék minden koleszszobában) mártogatás mellett egyéb izgalmas dolgokra is.
Ötletemet a török büféknél kínált joghurtos tészta köret és a saját mézes-joghurtos mártogatóm(mindig így tolom az epret) inspirálta. Tésztának csupán esztétikai okokból farfellet választottam, amit megfőzünk és a leszűrése után még pár percig hideg víz alá tartjuk, hogy hamarabb kihűljön.
Rálapátolunk natúr joghurtot és mézet. Mézből nálam az akác a favorit, joghurtból pedig a görög, ami krémesebb(most sajnos nem találtam). Mivel lehetőség szerint sűrűbb joghurtot használunk, a méz meg elég ragadós, ezért nem tűnik egyszerűnek egyenletesen eloszlatni a tészán.
A következő praktikával viszont másodperceken belül és anyázás nélkül elérhető a kívánt állapot: ráfordítunk egy másik tányért, összefogjuk és elkezdjük rázni, mintha az életünk múlna rajta. Voilá!
Már csak annyi dolgunk van, hogy a tetejére epreket karikázzunk és már tolhatjuk is a pofánkba! ;)
Eperből meg persze magyart vegyetek, nem csak koncentráltabb az íze, de tök vicces, kretén formákat tud felvenni. Ahogy a felhőkből szinte bármit ki tudunk olvasni -felnézve az égre ki ne üvöltötte volna jóízűen legalább egyszer, hogy: Nézd ott egy pénisz!- ez az eprünkre is igaz.
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.