Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.09.27. 10:27 ziegermilan

Aranygaluska: 2 perc, 300Ft??

 Az aranygaluskába még jópár éve, válogatott edzőtábor alatt szerettem bele; ezúton is csókolom a marcali Mézes Mackó étterem szakácsnénijének kezeit. Aztán otthon próbáltam anyukámmal megcsináltatni a desszertet: fél nap munka, fél nap mosogatás és bevallom annyira nem varázsolt el. Beláttam ez nem járható út, sőt az sem ha végig járjuk az összes kifőzdét reménykedve, hogy felbukkan az aznapi menü kínálatban.

Van egy tuti receptem! Kell hozzá 300 Ft apró (amit még nem dobáltunk bele a sarki kocsma gyümigépébe), 2 perc szabadidő és egy mikró. Lipóti Pékség most már nagyon sok helyen van, nemcsak Budapesten, de nagyjából minden városban megtalálhattok egyet-egyet belőlük. A pékségben van egy "aranygaluska" fantázianevű süti(190Ft), abból vegyünk egyet! Majd menjünk tovább a legközelebbi élelmiszerboltig egy vaníliás Danone Danettért(109Ft).

A sütit a kezünkkel ujjnyi darabokra szabdaljuk és betoljuk a mikróba 1 percre, a pudingot 2 korty tejjel kikeverjük, majd ez is mikro 30 mp-ig. Lelocsáljuk a meleg "vaníliaöntetünkkel" a forró galuskát és már tolhatjuk is a pofánkba a fenti képen látható ínycsiklandó étket!

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr533259683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.