Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.05.03. 13:33 Zsömle89

Pizzateszt pestieknek!

Talán emlékeztek első bejegyzésünkre a pizzatesztre, amivel berobbantunk az "elit bloggerek" közé :). Akkor a XI. kerületből ostromoltuk a pizzériákat, de úgy gondoltuk azért illendő lenne a Duna másik oldalról(IX. ker) megcsinálnunk a folytatást, hogy a pösti legények is megkapják útmutatásunkat. A felállás nem változott, négyen pontoztuk a pizzákat mindenki 1-től 10-ig értékelte a tésztát és a feltét(eket), ebből jött ki, így kapható meg optimális esetben a max 80 pont. Próbáltunk olyan pizzériákat választani amik érdekesek lehetnek, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy kimaradt rengeteg gyöngyszem, de remélem annyit elérünk írásunkkal, hogy akik nem szeretik a kisérletezést azoknak meg tudjuk könnyíteni az életüket. Nézzük tehát időbeli sorrendben a pizzákat, hogy teljesítettek a kényes zsűri szerint.
 
 
 
1. Pizza Cavallino 61/80
 
 
 
Típus: Margharita pizza (32 cm) 950 Ft.
 
Szállítási idő: 31 perc 
 
Feltétek: paradicsomszósz, mozzarella
 
Tészta: 32/40 , Feltét: 29/40
 
Melegítésnek klasszikus margharitát választottuk, Milán hülyesége, hogy mindenhonnan azt kér, mert az az igazi pizza, reméljük hamar észhez tér a srác. 5 csillagos volt a hely a netpincéren ami elismerésre méltó, nem is okozott csalódást, finom vékony tészta, házi paradicsomszósz. Talán ha egy nagyon picit tovább sütik még autentikusabb lehetett volna az élmény. A pizzák közül a legdrágább 1650, de azért arra szerényen már bélszíncsíkok járnak! 
 
2. Trattoria La Coppola  50/80
 
 
Típus: Pizza Etna (32 cm) 1690 Ft.
 
Szállítási idő: 30 perc 
 
Feltétek: paradicsomszósz, mozzarella, erős paprika, paprika, sonka, erős szalámi, fokhagyma, olívabogyó
 
Tészta: 29/40 , Feltét: 21/40
 
Milán pozítiv multbéli élménye hatására került a rotációba a La Coppola, klasszikus olasz pizzéria ez is, hiányzik a feltétek közül a bbq de még a jalapeño is, viszont van rukkola és királyrák. Az árak nem olcsók, főleg annak fényében amit kaptunk, a tészta okés volt, klasszikus olasz papírvékony, viszont ennyi pénzért kicsit igényesebb feltéteket várnánk, nem pedig gépsonka darabokat. 
 
WTF? 
 
3. Vespa Pizza  63/80
 
 
Típus:  Il Deserto Rosso pizza (32 cm) 1650 Ft. 
 
Szállítási idő: 39 perc 
 
Feltétek: paradicsomszósz, füstölt scarmoza, bab, bacon, olasz kolbász, lilahagyma, zöldpaprika, tejföl
 
Tészta: 30/40 , Feltét: 33/40
 
A Vespában minden pizza összeállítása rendkívül kreatív és guszta. Ilyen feltétekkel találkozhatunk, hogy tiroli speck sonka, madárbegy saláta. Nem éppen megszokott de mindenképp extra :). A tészta teljesen jó , de a prémium feltétek voltak ami miatt ez egy jó pizza volt. Az áraik borsosabbak is az átlagnál, simán bele lehet csúszni egy majdnem kétrongyos pizzába, de legalább ennyi pénzért próbálnak többet is adni mint az átlag.
 
4. La Palma Pizzéria 55/80 
 
Típus: Gamberetti pizza (30 cm) 1140 Ft. 
 
Szállítási idő: 10 perc (szomszéd sarok) 
 
Feltétek: fokhagymás, tejfölös alap, rák, citromkarika, mozzarella
 
Tészta: 29/40 , Feltét: 26/40
 
Igen ínyencek voltunk a választásnál, és kaptunk egy teljesen elfogadható pizzát. Senki se ájult el, de senki se kritizálta a La Palma pizzáját, jól esett. 
 
5. Pizza Forte 66/80
 
 
Típus: Olartiko pizza (32 cm) 1400 Ft. 
 
Szállítási idő: 40 perc 
 
Feltétek: mustáros-tejföl alap, bacon, kolbász, póréhagyma, kukorica, mozzarella
 
Tészta: 33/40 , Feltét: 33/40
 
Előző pizzatesztből hiányzott, most már kihagyhatatlan lett a Pizza Forte, egyik nagy favoritunk, ami azért is jó mert szinte mindenhova szállítanak plusz felár nélkül Budapest területén, és stabilan hozzák a kiváló színvonalat. Most sem okozott csalódást, igaz, hogy már az 5. pizzánk volt, de mégis ez esett mindenkinek a legjobban. Semmi hősködés simán csak kiváló pizza. Őket ne a netpincéren hanem, a pizzaforte.hu-n keressétek. Megéri! 
 
6. Pizza King 54/80
 
 
Típus: Florida pizza (32 cm) 1150 Ft. 
 
Szállítási idő: 35 perc 
 
Feltétek: tejfölös alap, juhtúró, csirke, kukorica
 
Tészta: 27/40 , Feltét: 27/40
 
Ha már annyit látjuk szerencsétlen Pizza Kinges szendvicsembert a Blahán gondoltuk, illendő kipróbálni a Majka által promózott Pizza Kinget. Az árfekvése olcsónak, és ennyi pénzért a minősége pedig jónak mondható. Kicsit langalló hangulata volt a dolognak, de biztosan a tejfölös is rásegített erre. A futár viszont nem nyerte meg a cukisági versenyt az fix. 
 
 
7. El Santo Étterem és Pizzéria 54/80
 
 
Típus: Mexicoi pizza (32 cm) 1290 Ft. 
 
Szállítási idő: 37 perc 
 
Feltétek: paradicsomszósz, bab, kukorica, szalonna, tört chili, hagyma, mozzarella
 
Tészta: 26/40 , Feltét: 28/40
 
Levezetésnek egy "könnyed" Mexikóit vállaltunk, de lazának nem mondhatót. Nem volt rossz. A tészta ok volt, de picit fojtós, bár tudjuk vannak akik erre gerjednek. A feltétek is rendben voltak, de kicsit itt is szárazságot éreztem, azért a pizzasütő srác kezét meglöktem volna a paradicsomszósz öntése közben. 
 

Nem volt egyszerű este , de úgyebár ilyen ez a popszakma. Hál' Isten jobb pizzákat kaptunk mint legutóbb. Megütötte a mércét az összes, de voltak azért igazán tehetséges versenyzőink is. Kiemelném a Pizza Fortét, a Pizza Cavallinot és a Vespát! Kíváncsian várjuk a véleményeteket, meg le is lehet oltani minket, hogy mely helyeket volt vétek kihagynunk. Jók legyetek, csapassátok a pizzát, már itt a jó idő, késő a fogyózáshoz! 

 

Zsömle 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr104486278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

William Kidd 2015.08.12. 11:19:44

Csao, jo lenne ha lenne folytatasa ennek a blognak Budapest belvarosaval kapcsolatban (5-6-7. keruletek), mivel sokszor tanacstalan vagyok a netpinceres rendelesnel.