Ezt a kérdést bucsus társaimmal gyakran tesszük fel, mikor nincs időnk vagy pénzünk elmenni valahova némi táplálékért,de mi most ezzel egy játékra invitálunk Titeket! A játék ötletét köszönjük Barnabásnak, akivel még lehet találkoztok a Blogon.
Szóval írjátok le(vagy a FB-os bucsus falra vagy kommentbe a cikkhez) éppen mi található a fridzsiderben és kiválasztjuk a legszimpibbet, vagy épp a legmeghökkentőbbet és arra próbálunk egy bucsus receptet kreálni. Határidő szerda este, a receptet pedig már másnap kapjátok!!
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
dolcEvita 2011.09.29. 18:28:29
házitej, házi tejföl, házi túró, tojás, vaj, libazsír (igazi, én sütöttem), friss csirkemell, mozzarella, üveges hering, kaviár, májkrém(ez igazából a kutyié, ezzel veszi be a gyógyszert), paradicsom, paprika, olajbogyó, kapribogyó, saját készítésű pesto, jambori(ez fehérbor zselé, ami isteni kemény és félkeméyn sajtokhoz), tejszín, narancslé, citrom, uborka(saját a kertből, nem kígyó), tonik, eperlekvár, sárgabarack lekvár, ajvár, parmezán (darab, nem reszelt fűrészpor), dobozos sör, kecskesajt, Apenzeller sajt, téliszalámi, zacsis jégsaláta, egy Mátrai chardonnay termelő(vagyis reklám) nélkül és egy szintén név nélküli Shiraz (vörös:). Ja és tegnapról maradt parmezános rizottó.
ziegermilan 2011.09.29. 20:10:32
dolcEvita 2011.09.29. 21:08:52
ziegermilan 2011.10.07. 13:58:10
Bazsalikomos kecskesajt-panna cotta epres balzsamecet dresszinggel hogy hangzik? 2dl házi tejet felmelegítesz némi friss bazsalikommal(hagyd egészben csak az aromája kell,ugyis kiszedjük), majd leszűröd. 2dl tejszint összeturmixolod a kecskesajttal és ráöntöd a tejre. Így együtt melegíted és adsz hozzá vizben áztatott zselatinlapokat. Formákba öntöd, hagyod kihűlni. Kevés eperlekvárt és balzsamecetet akár hőkezelés nélkül is összekeverünk és ezzel locsáljuk meg a kihűlt panna cottát amit a végén én még durvára darált pisztáciával szórnék meg. Remélem ez az olasz vonal és a recept sem okozott csalódást!
dolcEvita 2011.10.07. 14:11:00