Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.09.25. 15:21 ziegermilan

Mi van a hűtőmben?

 Ezt a kérdést bucsus társaimmal gyakran tesszük fel, mikor nincs időnk vagy pénzünk elmenni valahova némi táplálékért,de mi most ezzel egy játékra invitálunk Titeket! A játék ötletét köszönjük Barnabásnak, akivel még lehet találkoztok a Blogon.

Szóval írjátok le(vagy a FB-os bucsus falra vagy kommentbe a cikkhez) éppen mi található a fridzsiderben és kiválasztjuk a legszimpibbet, vagy épp a legmeghökkentőbbet és arra próbálunk egy bucsus receptet kreálni. Határidő szerda este, a receptet pedig már másnap kapjátok!!

Milán

5 komment

Címkék: egyéb


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr783255222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolcEvita 2011.09.29. 18:28:29

Na akkor tessék, íme a hűtőm tartalma....azt mondtad megírhatom:-):
házitej, házi tejföl, házi túró, tojás, vaj, libazsír (igazi, én sütöttem), friss csirkemell, mozzarella, üveges hering, kaviár, májkrém(ez igazából a kutyié, ezzel veszi be a gyógyszert), paradicsom, paprika, olajbogyó, kapribogyó, saját készítésű pesto, jambori(ez fehérbor zselé, ami isteni kemény és félkeméyn sajtokhoz), tejszín, narancslé, citrom, uborka(saját a kertből, nem kígyó), tonik, eperlekvár, sárgabarack lekvár, ajvár, parmezán (darab, nem reszelt fűrészpor), dobozos sör, kecskesajt, Apenzeller sajt, téliszalámi, zacsis jégsaláta, egy Mátrai chardonnay termelő(vagyis reklám) nélkül és egy szintén név nélküli Shiraz (vörös:). Ja és tegnapról maradt parmezános rizottó.

ziegermilan 2011.09.29. 20:10:32

Köszi! :) Azt hiszem egy ilyen hűtő minden bucsus álma, sőt gyakran meg is jelenik előttünk délibábként hónap vége felé, mielőtt újra-újra visszacsuknánk az ajtaját...

dolcEvita 2011.09.29. 21:08:52

Jaj, látod ezért nem akartam megírni:-)...és ez még a pénteki bevásárlás előtt volt.....:-)szóval nem akartam senkit heccelni....de azért hidd el, jó dolog bucsusnak lenni, még akár üres hűtővel is!!!!

ziegermilan 2011.10.07. 13:58:10

Túl magas labda egy ilyen hűtő, hogy ne csapjam le :) Amik kedvenceim és ezekből próbáltam összehozni valamit: házi tej, kecskesajt, eperlekvár.
Bazsalikomos kecskesajt-panna cotta epres balzsamecet dresszinggel hogy hangzik? 2dl házi tejet felmelegítesz némi friss bazsalikommal(hagyd egészben csak az aromája kell,ugyis kiszedjük), majd leszűröd. 2dl tejszint összeturmixolod a kecskesajttal és ráöntöd a tejre. Így együtt melegíted és adsz hozzá vizben áztatott zselatinlapokat. Formákba öntöd, hagyod kihűlni. Kevés eperlekvárt és balzsamecetet akár hőkezelés nélkül is összekeverünk és ezzel locsáljuk meg a kihűlt panna cottát amit a végén én még durvára darált pisztáciával szórnék meg. Remélem ez az olasz vonal és a recept sem okozott csalódást!

dolcEvita 2011.10.07. 14:11:00

Azt a mindenit!!!:-)))....nem lehetne, hogy minden héten megírom a hűtőm tartalmát és minden héten kapok egy receptet? ;)...Majd beszámolok milyen lett...csak most épp nincs már kecskesajt a hűtőben:((...viszont van saját bazsalikomom is!..és a balzsamecetes -mézes eper önmagában is a kosaras porontyod + az én kedvencem....Ráéreztél! Köszi!