Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.04.11. 18:48 ziegermilan

Jelen Bisztró

 Húsvéti szünet után újra visszazökkenve a szürke hétköznapokba furcsa érzés fogott el ma dél körül: éhes vagyok. Sehol egy sonka vagy egy kis nasi, a hűtő meg totál üres, míg az elmúlt hétvégén otthon szivárványt hánytam a sok finomságtól...

Búslakodni nincs időm, pár perc és már a villin gondolkozok: vajon mit hoz a jövő? A Jelent, ami jelentem már a múlt egy újabb beszámolóval!

Bisztrónk a Blahán lévő festői Corvin áruház épületének oldalán van, nem a Corvin tetős oldalon, hanem a másikon. Most már mindenki odatalál, nézzük mit együnk, mihelyst kiment a kellemes húgyszag az orrunkból amivel az aluljáróban akaratlanul kölniztük magunkat.

3 fogásos napi menüket kínálnak 1150 forintért pár állandó és naponta változó ételkreációval. Levesnek Thai kókuszos ha jól emlékszem a lapon csirke a tálban disznóhússal. Elég picike adag, de nagyon sűrű, egész sok husival és zöldséggel. Örültem neki, hogy a kókusztej érezhető volt és nem sparos uht tejjel csinálták, mint a Morrisonsos tejszínes(!) koktélokat. Egyetlen hiányossága volt az ételnek, a színek!!! Baromi szürke volt minden, a hús, a gomba, a hagyma a lé stb. Egy tűzpiros csilit meg egy zöld lime darabot köllött volna beledobni, azt' jól van.

Főételnek is több lehetőség közül lehetett választani, de sajnos nem emlékszem mik is voltak, mivel a sztrapacska szó olvasása után ha az étlapon kobe marhahátszín van 199Ft-ért is átsiklottam volna felette. Ez aztán jól is nézett ki a lilahagyma nyaklánccal és rozmaring koronájával! Laktató és szaftos, ropogós szalonna darabokkal és sok-sok tejföllel, telitalálat ;)

A desszert választás is túl egyértelmű volt: áfonyás sajttorta. Hogy szerepelhet menüben egy ilyen kaliberű édesség?? A válasz egyszerű: túl sokat várok a névtől. Számomra egy vékonytésztás krémszerű egész áfonyadarabos sütit jelent. Nem ezt kaptam, de a tányéron lévő kicsit túrós állagú jó vastag aljú áfonyalekváros tortaszelet simán kenterbe ver bármilyen Gundel palacsintát.

És a végén még pár szó a helyről. Tiszta romkocsma fíling, ami azért is jó, mert nem éreztem kellemetlenül magam edzés előtt melegítőben megjelenni. Berendezés változatos kicsit érthetetlen, művészi képekkel és sok programajánló plakáttal. Biztos egyszer este is ellátogatok, akár alapozni, akár borkostolóra vagy csak haverokkal végiginni a változatos itallap alkoholos felét.

Milán

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr594386212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.