Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.04.12. 20:52 Zsömle89

Kebabra fel!

Sziasztok bucsusok! Először is szeretnék egy felhívást intézni hozzátok: ragadjátok meg a klaviatúrát és írjátok le nekünk szerintetek hol van a legjobb kebab/gyros az országban, és ha írtok egy legalább olyan bucsus cikket is róla, mint mi szoktunk megmutathatjátok a tudásotokat a világnak :). Én engedelmetekkel el is kezdem a sort, és szinte biztos vagyok benne, hogy az én helyem a legjobb. Ezt szerintem minden soproni társam megerősítheti, akik hétről, hétre alkoholmámorosan a hajnali órákban akár félórát is várnak a mennyei mannára. Ugyebár Budapesten tengetem "szürke" hétköznapjaimat, de még nem találtam olyan jó kebabot vagy esetleg gyrost mint Sopronban.

 

Több jó kebabos is van a városomban, , én ezek közül a kedvencemről fogok írni, ami Stadion Kebab. Szerintem aki soproni már ismeri, ha nem, valószínűleg igaz rá az a mondás, hogy gumiabroncsban nőtt fel. Remélem ez a cikk jól fog jönni azoknak is akik meglátogatják a hűség városát, mondjuk a Volt fesztivál alatt. A kebabos a stadion üzletházban található, az MKB aréna és a Káposztás utcai focipálya között. Amennyire jó a kaja, annyira kevéssé adnak a külcsínre, de a célnak pont megfelel. A kebab egy arab eredetű étel és borjúhúsból készítik legtöbbször, és ősatyja a gyrosnak, ami török eredetű hatás a görög ételkultúrában. Házi készítésű, helyben sütött pitában kapjuk a kajánkat, ami ezerszer jobb mint az átlag gíroszosnál kapott előre megvett mikrózott mocsok. Az élményt fokozza a kellően megsütött borjú husi, a friss zöldségek(from Tuttifrutti), és az ugyancsak helyben készített fokis-joghurtos szósz. A hús jobban dominál mint a káposzta, ami máshol gyakran fordítva szokott lenni. A nagyért 740 forintot kérnek, a kicsiért 500-at, az adag és a minőség függvényében az ár teljesen baráti. Ha nagyon jól szituáltak vagyunk, turbózhatjuk a kebabunkat, dupla hússal, dupla szósszal, kukoricával vagy esetleg feta sajttal. Mutatja a hely népszűréségét, hogy akármikor mész, egy pár perces várakozásba biztosan belefutsz, de biztosan állitom nektek, MEGÉRI. A kínálatban található még pizza is, ami szintén megüti a mércét. Még az én szüleim is elismerik a helyet, pedig amúgy tüzzel vassal ellene vannak a gyorskajáknak. Várjuk a ti cikkeiteket is! Kebabra fel! 

Zsömle

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr174395442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamaritánus 2012.04.15. 21:01:50

bizony, remek a cuccuk. a masik soproni gyongyszem a torna utcai kebab.

brumi barni 2012.10.20. 20:39:41

Ajánlom: City Gyros, dohány utca 68.! 500 ft darabja és nagyon finom szaftos-fűszeres :) ahol ugyancsak finom, az a Wikinger gyorsétterem, kicsit más az ízvilága, drágább is, de egy próbát megér.