A tökéletes karácsony receptje egy tökéletes karácsonyi recept. Bemutatom nektek az enyémet: halászlé ramen.
Ramenről már írtam párszor a blogon(tessék visszakeresni), ahol azt is megemlítettem, hogy testvéremmel mindig azzal ünneplünk, tehát számunkra már önmagában is egy ünneplős étel. A halászlé pedig óriási karácsonyi favorit. Még nem csináltam egyiket sem, tegnap viszont olyan kaját sikerült az asztalra rittyentenem, ami még rutinos ramen(húgom) és halászlé(öcsém)fogyasztókat is levette a lábáról.
Recpetúra:
Hozzávalók: 1kg halászlé alap(fej, farok, törzs), másfél paradicsom, 2 paprika, 1 erős paprika, 3 vöröshagyma, rákpáncél, fűszerpaprika --> ebből lesz a halalaplé!
20 dkg királyrák megpucolva, 2 tintahal, halfalatok(én harcsát vettem), sárgarépa, udon tészta --> ezeket fogjuk pálcikával kieszegetni!
Elkészítés: Az alapleves hozzávalókat 3-4 liter vízzel felöntve sózva 2-3 óráig főzzük, majd leszűrjük. A tésztát külön megfőzzük, az összes többi hozzávalót a leszűrt, újra felforralt levesben 2-3 perc alatt puhára főzzük.
Tálalás a képen látható módon. Az ötletet onnan kaptam, hogy a Momotaroban ettem tengergyümölcseis rament, ami isteni volt, de a leve kicsit íztelen... De hát mi csináljuk a legjobb hallevet(bajai,szegedi) az egész világon, miért nem lehetne ötvözni a kettőt?? Ez lett belőle, próbáljátok ki!
Áldott karácsonyt kívánok ezzel a recepttel minden kedves Bucsusnak!
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.