Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.04.15. 11:32 Taki89

Epres Tiramisu

Üdv elvtársak! :) Úgy látom nagyon ízlett ez a Zsömle féle kebab nektek és ennek kapcsán jött az ötlet, hogy egy ilyen nehéz kaját valamivel le kéne fojtani. A Tiramisu szerintem már Hall of Fame mindenkinél, de egy kicsit már unalmas is egyben. Ezért nem árt neki sem egy kis ráncfelvarás. Bolondítsuk meg egy kis eperrel és már is nem lesz olyan unalamas ez az áprilisi hétvége! Aki kíváncsi arra, hogy mi a végeredmény az olvasson tovább! :)

 

 To be continued a babapiskótát apróra törjük és eloszlatjuk a pohárban vagy a tálkákban. Aztán nyakon öntjük a piskótát kávéval, itt Obi Van Kenobi is az érzékekre hagyatkozik, de ne legyen a piskótánk se túlszáraz, se túl omlósz! :) A kávé mellett azonnal egy teáskanál mandulalikőrt is nyomathatunk neki per pohár és utána dobáljuk szépen rá az eper darabokat.

 

 

Közben a tojások sárgáját, amit nem vittek el a locsolók 2,5 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét. A tojásfehérjére is szükségünk lesz! Szóval a tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a krémbe forgatjuk és eloszlatjuk a poharakban vagy tálkákban.

 

 

 A kakaópor meg az egyéb díszelemek után tegyük be őket pihenni a hűtőbe, amíg össze nem dermed a cuccos a mascarponéval. Ezután meg zabáljuk kétpofára!

 

 

 

Jó étvágyat! :)

Hozzávalók:

poharanként 2db babapiskóta

kb. 2 evőkanál kávé

1-1 teáskanál Amaretto

5 dkg cukor

3 db tojás

25 dkg mascarpone

kakaópor

0,5 kg eper

Megjegyzés: Az igazi királyok dupla krémmel nyomják. Így a módosított recept a következő:

0,5 kg mascarpone és 6 db tojás!!!

Taki

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr904441611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.