Dulce de leche, egy argentin karamell-öntet. Hasonlít kicsit a mekishez amivel a 100ftos fagyit(??) locsálják le, de annál krémesebb állagú és (nem meglepő) sokkal finomabb is. Magában kicsit édes, de remekül párosítható gyümölcsökhöz(körte!!) , tortákhoz, kekszekhez.
Például egy otthonról hozott csütörtökre már száraz sütit fantasztikussá tesz ha ráöntünk belőle egy kanállal. Én használom még turmixokba, sós kekszek mártogatásához, pohárkrémekhez is.
Elkészítése 2 lépésből áll, aminek első lépése az, hogy a boltban veszünk egy cukrozott, sűrített tej konzervet. Ezt beleállítjuk 1,5 órára gyöngyöző vízbe és kész is. Kibontod és a fehér löttyből csodák csodájára dulce de leche lett! Az első lépés igazából a kritikus, mivel a konzerv elég ritka(ázsiai boltokban tuti kapsz). Ma is akartam csinálni egyet, bementem egy magát Prémium kategóriába soroló üzletbe(sajnos nem volt időm elmenni az ázsiaiba), hátha:
-Csókolom! Cukrozott, sűrített tej konzervet keresek...
-Tej a hűtőben, cukor a második polcon!
Na, kösz. Ha szalonnát akartam volna venni, akkor vajon azt kaptam volna az pofámba, hogy: -Böllérkés a pult mögött, a disznó meg hátul szaladgál a csokirészlegen!
A második lépésben már semmilyen atrocitások nem érhetnek minket. Megéri kipróbálni, tuti hogy rákapsz és hamar betolod az egészet! :)
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
deb. · http://www.deborah.blog.hu/ 2011.11.01. 02:34:21
ziegermilan 2011.11.01. 09:49:51
sulytalansag 2012.02.24. 21:52:21