Mit kezdjünk a szikkadt kenyerünkkel? Szendvicsnek már nem jó, tunkolni se tudunk vele... Megoldás a kenyérsaláta! A receptemet a toszkán kenyérsaláta, a múltkori kolbászozás és a pár napja a konyhában száradó grúz laposkenyerem ihlette.
Kell még hozzá egy kitérő a henteshez: kolbi, mustár, kovászos uborka és valami saláta(nekem jégsalátám volt otthon). Nagyon egyszerű az elkészítése: összeszabdalom a salátát és a kenyeret majd egy tányérba halmozom őket. Felvagdosom az uborkát és a kolbászt, nagyon fontos hogy a szaftok megmaradjanak(nyugodtan ki lehet nyomkodni őket). Ezek a szaftok adják a öntetünk alapját, amihez még egy kevés mustárt és olivaolajat keverek(persze só,bors). Először az ubit tolom a kenyér és a sali mellé, majd meglocsolom a pikáns dresszingünkkel. Kicsit hagyjuk őket összeérni a hűtőben, végül rádobálom a kolbászdarabokat is és összeforgatom.
Másik alternatíva a receptre, hogy nem uborkát és a levét használjuk, hanem lilahagymát, a dresszingbe pedig a mustár mellé egy kevés mézet csepegtetünk. Ha valakinek van otthon mind a két variációba tehet egy kis kaprot(passzol az uborkához és a mézes-mustáros öntethez is). Végül már csak az marad hátra, hogy jóízűen betoljuk az egészet a pofánkba!
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.