Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.10.05. 12:38 ziegermilan

Debrecenis kenyérsaláta

 Mit kezdjünk a szikkadt kenyerünkkel? Szendvicsnek már nem jó, tunkolni se tudunk vele... Megoldás a kenyérsaláta! A receptemet a toszkán kenyérsaláta, a múltkori kolbászozás és a pár napja a konyhában száradó grúz laposkenyerem ihlette.

Kell még hozzá egy kitérő a henteshez: kolbi, mustár, kovászos uborka és valami saláta(nekem jégsalátám volt otthon). Nagyon egyszerű az elkészítése: összeszabdalom a salátát és a kenyeret majd egy tányérba halmozom őket. Felvagdosom az uborkát és a kolbászt, nagyon fontos hogy a szaftok megmaradjanak(nyugodtan ki lehet nyomkodni őket). Ezek a szaftok adják a öntetünk alapját, amihez még egy kevés mustárt és olivaolajat keverek(persze só,bors). Először az ubit tolom a kenyér és a sali mellé, majd meglocsolom a pikáns dresszingünkkel. Kicsit hagyjuk őket összeérni a hűtőben, végül rádobálom a kolbászdarabokat is és összeforgatom.

Másik alternatíva a receptre, hogy nem uborkát és a levét használjuk, hanem lilahagymát, a dresszingbe pedig a mustár mellé egy kevés mézet csepegtetünk. Ha valakinek van otthon mind a két variációba tehet egy kis kaprot(passzol az uborkához és a mézes-mustáros öntethez is). Végül már csak az marad hátra, hogy jóízűen betoljuk az egészet a pofánkba! 

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr13279869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.