Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.03.29. 19:22 ziegermilan

Pizzaszelet: olcsó és jó!

 Olcsó és jó, nagyjából ez az alapfilozófiánk. Ez nem csak egy ételen belül lehetséges(persze azaz ideális), hanem egymástól függetlenül is él. Most kivételesen az utóbbira mutatok egy példát, mert néha az ember megelégeli a keresést és az olcsót választja, hogy utána jöhessen a megérdemelt jó!

Sokszor fordult már velem elő hasonló: egy hét tojásos-tészta, vagy vajas kenyér paradicsommal... Majd irány valami menő étterem, drága alapanyag beszerzése stb. Jelen esetben terítéken a pizzaszelet:

Olcsó pizzaszelet: 200ft. Több fórumon ódákat zengtek a helyről, milyen dizájnos, milyen finom és mindössze egy kis aprópénz(pontosabban a legnagyobb). A dizájnról annyit, hogy piros fehér minden, ami nem értem miért étvágygerjesztő, de fogadjuk el hogy menő.

Általában 2-3 féle pizzáfajtából lehet választani, Zsömle éppen kolbisat vásárol a képen. Szerintem a szósz rajta kicsit mirelit beütésű, ami óriási minusz, ha már volt a fagyasztott fajtával valamilyen kellemetlen élményed. A kolbi egész szépen megpirult rajta, így jó érzés volt ráharapni, de 2-3 méretesebb falat után, már öklömnyi vastag üres tésztával kell beérnie a kedves látogatónak.

A 200Ft-os marketingnek hála, a Jászai Mari térnél lévő kis büfében több ilyen érme található, mint egy Resti játékgépében ;)

Jó pizzaszelet: 2szer 200ft, vagyis két érme, vagy fizethetsz 500sal is és még kapsz vissza egy kisebb érmét! A lényeg, hogy nem occsó :(, no de akkor mit keres a blogon?? A válasz az, hogy megkockáztatom, hogy a város legjobb, leglaktatóbb pizzaszeletét a Brunch pékségben kapni( Retek utca, a Mammutnál). A pékségben egyébként egy csomó irtó guszta egyéb dolog is van: melegszendó, krémek, péksütik, kenyerek stb.

A pizzaszelet jó vastag(tészta és a sajtréteg is) és nagyon kreatív feltétekkel kínálják, kedvenceimet említve: juhtúrós-gombás, szalámis-pepperonis, fetás-zöldséges és a No.1: szárított paradicsomos, rukkolás, parmezános!! Most őszintén nem ér annyit egy szelet ebből, mint kettő a fent említettből?? Egyetlen negatívuma, ha ezt annak rójuk fel, hogy nagyon zsíros. De hát nem várhatjuk tőle 2centi sajttal meg ennyi minden földi jóval , hogy "zöldbúzafűlevet izzadjon..."

Muszáj még említenem a melegszendvicset, amit 580 Ft-ért kínálnak és azt már a helyben is megvásárolható barnakenyér alapozza meg. Feltétként kaliforniai paprika, pepperoni és fetasajtot kapunk, desszertért meg menjünk a szomszédba!!! (Ki tudja mire gondolok??)

Milán

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr244348592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács László György 2012.03.30. 00:28:01

Budapest legjobb pizzaszelet a Király utcában van a templom mellett, Akácfa utcánál. 200 forint, mindig friss, és rohadt finom, imádom. :) Ja és mindig nagy sor van éjjel. (4ig van kb)

Taki89 2012.03.31. 20:40:59

Remélem az én süteményeimre gondoltál Milu! :)

tutikus1234 2012.04.01. 22:41:43

Desszert alatt egy jó fröccsre gondolsz a Kétlyúkúban ? :D