Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.01.05. 08:59 ziegermilan

Burek

 Legjobb büfék nyomában sorozatunk egy új, autentikus taggal bővül a Burekkirállyal(XIII. ker. Hegedűs Gyula u.20). Mint tudjátok élek-halok az olyan kis helyekért, amelyek a budapesti környezetre és az itt élők igényeire fittyet hányva megmaradnak a saját egyszerűségükben.

A helyünkről ez teljes mértékben nem mondható el, mivel ahogy láthatjátok a kirakatban: van itt minden(sajnos), mint a bucsuban, hot-dogtól pizzáig. No de valamiből élni is kell és a burek mégis csak burek maradt!

Mi is az a burek? Balkánon közkedvelt eredetileg sós péksütemény; vékony rétestésztaszerű rétegek között különböző töltelékekkel. Kör alakú tepsziben sütik, úgy hogy a külső réteg ropogós, aranybarna legyen a belseje pedig krémes. Lehet negyed cikkeket, vagy hatodokat választani, de az utóbbit ajánlom kipróbálásra, mivel a negyed már felér egy tartalmasabb ebéddel. A legtöbb finom kajához hasonlóan a burek is zsíros(!), tehát akik újévi fogadalomként a szálkásítást választották azoknak nem ajánlom, nézzétek pár perc alatt, hogy átitatta a csomagolást:

A választható töltelékek: almás, meggyes az édes szekcióból, húsos, sonkás-gombás a sósból és az eredeti túrós! Én tegnap egy jó húsosat választottam, természetesen csak hatodot, ami 360 Ft. 300-400 között mozognak a "picik" 400-500 között a nagyok. Még melegen vágtak nekem egy szilatot és az első falat után a jólakottságérzés(!) mellett kipipálhattam a ropis réteget ill. a fűszeres, lágy tölteléket is. Pizza szelet helyett inkább ezt toljuk a bucsus pofánkba, ha rám hallgattok! :)

Sajnos nem volt alkalmam, pontosabban elég tájékozottságom ahhoz, hogy amikor régebben Szerbiában jártam kipróbáljam ezt az ételt. Olvasgatva és kóstolva, viszont megértem a burek népszerűségét ott, a Burekkirályét pedig itthon!

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: büfék


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr523521036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.