Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.12.16. 11:08 ziegermilan

Hónap eleje: Vapiano!

 Zsömle által beharangozott időszak, sőt több annál egy életérzés nekünk bucsusoknak a hónap eleje. Ilyenkor mehet a buliban a viszkasz fröccs helyett, hazafele taxi BKV helyett és persze megengedhetünk magunknak a kajálásban is egy kis luxust. 

 

Elsőként nagy kedvencemet mutatom be nektek a Vapianot. Ez olyan nekem mint Zsömlének a Friday's, csak itt hambik és amcsi szendvicsek helyett olasz saláták, tészták, pizzák, édességek vannak. Pesten a Vörösmarty és a Deák között van félúton, Budán Kolosy téren és már a Mom Parkban is megtalálhatjátok.

Aki még nem találkozott hasonlóval, annak furcsa lehet az egész rendszer: érkezéskor kezedbe nyomnak egy kártyát erre teszik rá neked azoknak a kajáknak az árát amiket kérsz. Pultok vannak rendszerezve aszerint mit akarsz enni(a tésztás pultot minden látogatásomkor "igénybe veszem"), ahol előtted dobják össze a választott kajádat kb. 2 perc alatt. Pizzának kicsit több kell. A végén távozásnál kell fizetned kártyád leadásával, végülis kicsit hasonló a fesztiválos megoldáshoz.

Belső tér olyan mint az étlap: egyszerű és nagyszerű. Fa bútorok meg a sok növény(egy része ehető) tovább tetőzik a természetes, közvetlen hatást. Az étlap megtekinthető az oldalukon, most én csak a kedvenceimet ragadnám ki:

Előétel: vannak zöldséglevesek, de azokért annyira nem vagyok oda, bruschetta igen jó csak kicsi, viszont ami kötelező az a Cézár saláta. 1190 Ft amiért Cézár salátát kapsz, szerintem még nem sokan ettetek Cézár salátát. Jönne a válasz: dehogynem: csirke, saláta, reszelt sajt, paradicsom és rá valami majonézes lötty, tévedés!! Akkor tisztázzuk, Cézár saláta: római saláta, pirított kruton, parmezán(nem a fűrészporos) önteteket azért már lehet variálni, itt is hajlok az egyszerűség felé, egy másik bejegyzésben megmutatom a sajátom. Cézár saláta, Cézár saláta, Cézár saláta... nem mindegy melyiket választjuk!

Főétel: csakis a Pasta!! Pizza sem szar, de azért a tészta mindent visz, vannak aktuális ajánlatok, legutóbb féllábú kosaras pajtásommal Chirstmas Specialt választottunk(Mom Park). Ez méghozzá menü volt 1390-ért: fenyőmagos, piros pesztós, aszaltparadicsomos tészta grátisz ásványvízzel. A szósz mellé szabadon választott tésztát adnak én tagliatellét, Ugi bio tésztát tolt a pofájába. Azért miután elfoglaltuk a helyünket úgy locsáltuk a kaját a kikészített csilis olivaolajjal(minden asztalhoz jár) mintha fizetnének érte. Amúgy a többi pasta 1300-2000 körül mozog.

Desszert: egy picit elkülönített részen, itt már bőrfotelekben eheted, olyan mintha egy másik étterembe csöppentél volna(legalábbis a Deák téri Vapianoban). Olasz kávék, pohárkrémek, tortaszeletek kaphatók, ahol is a Panna Cottát emelném ki. Ha az ember egy kis édességre vágyik, úgy is megéri betérni és senki az égvilágon nem kötekszik, ha figyelmen kívül hagyod az elő és főételeket és csak a finomságokra koncentrálsz.

Mom Parkos látogatás képei:

1 komment

Címkék: honap eleje


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr323468210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

similabda 2011.12.19. 15:47:47

Az a féllábú pajtásod soproni volt? :-))))