Kis érdekesség: a legújabb gasztrotrend manapság, hogy a régi, jól ismert ételeket újraértelmezik a világ legmenőbb szakácsai. Az újraértelmezés általában az alapanyagokra való szétválasztást, egy-egy merész új hozzávaló bevételét jelenti, de a legbátrabbak még a textúrát is megváltoztatják. Így lehet Heston Blumenthalnál húslevest spagettiként, vagy hogy magyar csúcsgasztronómiát említsek az Onyxban somlóit pohárkrémként fogyasztani. Ezen felbuzdulva tolok nektek egy igazi bucsus "újraértelmezést" :
Babgulyás pirítóson: kell hozzá vörösbabkonzerv(aminek lecsöpögtetjük a levét), gulyás, kenyér, olaj. A babot villával, olívaolaj és gulyásleves hozzáadásával kenhető állagúra pépesítjük.
Pirítósra kenve egy kis erőspaprikával, vagy lilahagymával isteni! Fűszerezhetjük még egy kis csilivel vagy majorannával, de a kiegészítők nélkül is megállja helyét a Harry Potteres uzsonnásdobozunk mélyén!
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.