Itt esz, elvisz? Picit, nadon csipos, toásos rizs... Ennyit mindenki tud "kínaiul" és sajnos tapasztalatom szerint túl sokszor használjuk betévedve valami sablon kínai büfébe. A címben említett ételt ilyen helyeken nem találod meg! Kedvenc kajám(a szárított paradicsom után) a ramen, egy japán-kínai tartalmas leves, ezt fogom most bemutatni nektek.
Gyakorlatilag bármilyen hozzávalókkal elkészíthető, kérhető; személyes kedvencem a csirkés ramen(brokkoli, gombák, gyömbér, sok tészta, csirke). Nem csak az ízébe, hanem elfogyasztásának rituáléjába is beleszerettem: pálcikával kieszegetjük a tészta, zöldség, húsdarabokat, majd szürcsölünk hozzá a levesből, amit akkora tálban kapsz, hogy a fejed is beleférne.
Én Bp-en két helyen szoktam enni rament, az egyik a Momotaro Ramen(Szabadság tér) a másik egy putri kínai kifőzde az Orczy tértől 1 percre(erről a helyről még külön írni fogok, ígérem). Momotaroban 1000-1600 között mozognak a levesek, fel a fejjel jól fogsz lakni egytől azt garantálom! Csirkés mellett a legjobb választás a 4-es ramen(sertéshússal), én próbáltam már savanyú-csípőset és tengergyümölcseiset is, de az előző kettő simán veri az utóbbikat. Ramenhez hasonló a koreai kimcsi-leves, ami savanyúkáposztás, marhahúsos és az Arany János utca-i metromegállónál lévő koreai büfében próbálhatsz ki.
Ajánlom azoknak akik ki akarnak kicsit törni a szezámmagos és illatos-omlós csirke hétköznapiságából; betegség, éhség és szomjúság ellen; vasárnapi ebédre, húsvétra és ballagásra (vagy épp bucsusblog olvasásra). Próbájjad ki!!
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.