Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.10.13. 11:06 ziegermilan

Mennyország mosogatótálban: Ramen

 Itt esz, elvisz? Picit, nadon csipos, toásos rizs... Ennyit mindenki tud "kínaiul" és sajnos tapasztalatom szerint túl sokszor használjuk betévedve valami sablon kínai büfébe. A címben említett ételt ilyen helyeken nem találod meg! Kedvenc kajám(a szárított paradicsom után) a ramen, egy japán-kínai tartalmas leves, ezt fogom most bemutatni nektek.

 

Gyakorlatilag bármilyen hozzávalókkal elkészíthető, kérhető; személyes kedvencem a csirkés ramen(brokkoli, gombák, gyömbér, sok tészta, csirke). Nem csak az ízébe, hanem elfogyasztásának rituáléjába is beleszerettem: pálcikával kieszegetjük a tészta, zöldség, húsdarabokat, majd szürcsölünk hozzá a levesből, amit akkora tálban kapsz, hogy a fejed is beleférne. 

Én Bp-en két helyen szoktam enni rament, az egyik a Momotaro Ramen(Szabadság tér) a másik egy putri kínai kifőzde az Orczy tértől 1 percre(erről a helyről még külön írni fogok, ígérem). Momotaroban 1000-1600 között mozognak a levesek, fel a fejjel jól fogsz lakni egytől azt garantálom! Csirkés mellett a legjobb választás a 4-es ramen(sertéshússal), én próbáltam már savanyú-csípőset és tengergyümölcseiset is, de az előző kettő simán veri az utóbbikat. Ramenhez hasonló a koreai kimcsi-leves, ami savanyúkáposztás, marhahúsos és az Arany János utca-i metromegállónál lévő koreai büfében próbálhatsz ki.

Ajánlom azoknak akik ki akarnak kicsit törni a szezámmagos és illatos-omlós csirke hétköznapiságából; betegség, éhség és szomjúság ellen; vasárnapi ebédre, húsvétra és ballagásra (vagy épp bucsusblog olvasásra). Próbájjad ki!!

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: menüzés


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr903299495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.