Sziasztok!
Ahogy beharangoztam új sorozatunkkal az extrán bucsus réteget célozzuk meg, így 200 forintos határt szabtam magamnak a szárnyalásban. Ennek ellenére próbálok kreatív és természetesen nagyon ízletes dolgokat csinálni nektek. Nézzük az elsőt: Pina coladas tejbegríz!
A bevásárlás: ananász, búzadara, tej, kókusztej. Még ha nem is figyelünk az árakra, akkor is megússzuk simán egy ezresből az alapanyagok beszerzését és az elkészített mennyiség pedig 5 emberes... vagy egy koleszszobás vagy 2 kosaras-edzésutáni vagy 14 fogyókúrástopmodell adag!
Próbáltam a címben említett karibi hangulatot csempészni a kollégiumi szobákba, ahol ezt leginkább a kifüggesztett tengerparti playboyfotókról ismerhetjük. Most végre nem csak a feszülős topokból kivillanó ananászokra csorgathatjátok a nyálatokat, hanem a tányérban látottakra is ;)
Előkészület(2 perc): kockázzuk fel az ananászt, nyissuk ki a kókusztejkonzervet!
Elkészítés(5perc): forraljuk fel a tej-kókusztej keveréket, majd lassan keverjük bele a darát ízlés szerint cukrozva, amíg be nem sűrűsödik! Ha ez megtörtént beleforgathatjuk az ananászt is.
Megjegyzések: Széles skálán lehet variálni a sűrűséggel és a hőfokkal is. A két szélsőség a nagyon híg forró és a kedvencem az összeállt hideg. Most is így csináltam!
Megtöltöttem egy tálat, majd hagytam picit kihűlni, betoltam a hűtőbe és kiborítva (szépen egészben is kijön, ha elég sűrű lett) egy lapostányérra még az esztétikai élményünk is megmarad.
Facebookon jelentkezhetsz a hétfői ingyen adagra!! ;)
Milán
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.