Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.01.03. 17:19 Zsömle89

Bucsus troztdem ünnepi recept Tyuri tollából

 Had kezdjem ott, hogy heveny másnaposan imádok a Tescoban lófrálni. Kedd este is így tettem kimondatlan céllal: valami extra húst fogok venni és főzők a családnak valami okosságot!  (Azt hogy hétfőn miért kell duhajkodni nem tudom, fold)

Tesco, húspult bélszín:6000/kilo. Szépnek szép a material de köszönjük Emese nem lesz bélszín. Így maradt a coca „bélszinje” azaz a szűzpecsenye. Fél kilós, egész pecsenyét kínált fel a pultos néni, 1100Ftig alkudtam, nyertem, vihetem haza!

A pácolást nem vittem túlzásba.

(Megmostam, kicsit lehártyáztam, de a szűzpecsenyét nem is nagyon kell)

Mustárral bedörzsöl, durvára tört bors, Kotányi borsos grillpác, kakukkfű, babérlevél, kis méz. Összevissza masszíroztam betettem egy jénaiba (de az miért jénai?) és addig öntöttem fel olajjal, amíg el nem lepte. Ramsey után szabadon: Szűzpecsenye pácolása KÉSZ!

1 napra betettem a hűtőbe lefóliázva és imádkoztam!

Másnap dél:

Egy elektromos grill platnira öntöttem a pácléből és felforrósítottam. (nagyon)

A bepácolt, egész húsra kérget sütöttem, szép arany barnára pirítottam és utána gyorsan betettem egy jénaiba. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet kínoztam (kb. 180 fok) Nem öntöttem alá se olajat se vizet se semmit. Nem kell lefedni sem, mert akkor felpuhul a lepirított kéreg. Csak úgy magában, mint egy óriás meztelen csiga süldögél.

Miután kivettem a sütőből szorosan fóliába tekertem és 10 percet állni hagytam!

Ez alatt az idő alatt elkészítettem a mártást hozzá!

Ez teljesen ad hoc módón történt azt tettem bele, amit épp a hűtőben találtam. Úgy kezdtem, hogy egy fél répát és egy fél petrezselyemgyökeret és 2 hagymát megfőztem marha alaplében. (azaz Maggi leveskocka) tettem bele babérlevelet egy fél paradicsomot, petrezselymet meg mást nem. Megpuhult és leturmixoltam. A főző lével lehet játszani mennyire legyen híg a babypapi. A grilles és a sütőben visszamaradt olajat (a nagyokosok szerint a PÖRZS anyagok) felmelegítettem és rászórtam 3 gerezd felaprított fokhagymát! Jött még rá szárított csili, durvára tört bors, kis só, pár kanál worcseszter szóz, fél-1 deci vörösbor. Elpárolgott az alkohol és belekevertem a zöldséges szószt. Összerottyantottam és ennyi.

A variálási lehetőségek száma n+1. Én sem tudom miért tettem bele Worcestershire sauce-t… De azzal is úgy vagyok, mint például az olívabogyóval. Nem kifejezetten szeretem a mediterrán növény termését mégis havonta veszek egy üveggel. Pár szemet bekapok belőle vagy felhasználom valamilyen recepthez, de a ¾-e mindig a hűtőben rohad el.

Köretnek (bevallom fagyasztott) fűszeres krumplit sütöttem meg a sütőben. Szerintem jobb, mint olajban, nem tocsog és egészségesebb is. (Állítólag)

FarmFrites-Rustic Slices-Spicy Home-Style: 600/kiló

Amúgy pornó filmnek sem utolsó egy név!

Avikó bácsinak is vannak jófajta fagyasztott krumpli cikkelyei igaz kicsit drágábban. Ez a Farmos megoldás teljesen jó volt, ajánlom minden kedves olvasónak.

Tyuri

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr303516928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.