Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.02.29. 21:14 Zsömle89

Mangalica majdnem márciusban

 Mangalicát enni manapság menő. Na azért annyira nem mint a tükörben fotózni magunkat az almás telcsinkkel. Remélem azzal tisztában van a többség, hogy a mangalica őshonos magyar sertésfajta. Nagyon örülök neki, hogy egyre népszerűbb lesz a saját röfink, hiszen simán odaver bajtársainak. Húsa szaftos és összetéveszthetetlen. Urban legend szerint egészségesebb, kevesebb a koleszterin tartalma, könnyebben emészthető mint a többi hízósertés típus. Ha éppen Serrano sonkát tömsz a szendódba, jó ha eszedbe jut: mangalica  az alapja. A Mangalica és Társai Húspatikában néztük meg mit lehet kihozni egy remek ötletből! 

 
 
A Patika egy új trendet szeretne sikerre vinni, egyszerre hentes, delikát, étterem és kávézó.  Igazából szerintem az egy műfajban is nehéz maradandót alkotni, nemhogy egyszerre négyben. Mi természetesen az étterem részre voltunk kíváncsiak, bár a többi rész is érdekes lehet a bucsusoknak . Nem klasszikus értelemben vett étteremmel van dolgunk. A rendelést le kell adnunk beérkezésünk után a pultnál, mint mondjuk egy gyorskajáldában, de hál Istennek megvárnunk már nem kell a hamit, nagyon kedves felszolgáló hölgyek kihozzák az általunk szimpatikusnak talált helyre. Nagyon nehéz volt a választás, de végül egy jól sikerült marketing név győzött meg minket. Szerényen ezt a nevet adták a mangalicás hambeszüknek: Háromszor jobb, mint a Big Mac. Majd mi eldöntjük, nagyképű-e a névadás, vagy inkább megalapozott magabiztosság. A többi húsos fogásban természetesen a mangalicával találkozhatunk, de van pár vega lehetőség azoknak, akik félnek a köszvénytől :). Mint már említettem négy funkciót is ellát a Patika, és amit aláírhatok, belbecsben megfelel az elvárásoknak,  boldogan megférnek egymás mellett az étkező és a delikát részen vagy a hentespult előtt kóválygó emberkék . Egy korrektnek mondható várakozási idő után megkaptuk a speckó hambeszünket.
 
 
Jó lisztes finom ropogós ám kicsit fojtós zsemlében, nekem bejött, de azért dolgoztatni kell az állkapcsokat rendesen. A sali  ropogós, szerepét nem túljátszva remekül muzsikál, a szósz nagyon hajaz a nevében említett vetélytárs ezersziget öntetére, talán valami speckó magyarosabb, pikánsabb szósszal még ennél is jobban szerepelt volna az a húspogácsa, amiről csak szuperlatívuszokban szabad beszélnem. Ilyen hambi husival még nem találkoztam. Omlós, szaftos, ízletes. Adhatták volna tescos vizes zsemlében, vagy kis túlzással két kavics között akkor is nagyot ütött volna. Az ára borsosabb, mint a megszokott bucsus árfekvés, ha jól emlékszem 1300 volt egy szendvics, de bőven megéri ezért az igazi gasztró élményért. Egy ilyen jól sikerült próba után mi nagyon kíváncsiak vagyunk a többi fogásra, hiszen ebből a remek alapanyagból egy kis odafigyeléssel igazán remek dolgokat lehet létrehozni. Az ötlet tehát szerintünk működik, reméljük sokan gondolják így, és betérnek a Mangalica és Társai Húspatikába. Ja, és simán jobb mint a BigMekk. Kétszer tuti, de a hármat is elfogadjuk.  
 
 
Zsömle

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr424227267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TucoRamirez 2012.02.29. 22:58:29

minden nap elmegyek előtte, megsimítom olykor a disznókat, de még sosem gondoltam rá, hogy betérjek :D de ha ilyen szuper hambit csinálnak, muszáj lesz kipróbálnom. nameg úgysem ettem még mangalicahúst.

Zsömle89 2012.03.03. 19:30:02

Na, örülünk ha meghoztuk a kedved, majd pötyögd ide neked mennyire jött be :)))