Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.06.03. 16:06 Zsömle89

Thai Buddha

 Thaiföldről alkotott képeteket sanszosnak érzem, hogy a Másnaposok folytatása erősen befolyásolta. Mikor becsukjátok a szemeteket inkább láttok egy prostit(jobb esetben himbilimbi nélkül), mint mondjuk ezt:

Mindkettő hozzátartozik Thaiföldhöz, persze ha a turista részekre mentek. Rengeteg bár van, és a buli kifulladásig tart, a legtöbb lány pedig igen olcsón méri a testét. Viszont mi most a remek a konyhájukért vagyunk itt, ami simán jobb, mint a többi Ázsiai cimbijüké, de sajnos kevés helyen juthatunk hozzá itthon. Remélem kitaláltátok, ma egy thai éttermet mutatunk be nektek, méghozzá a jobbik fajtából! 

Konyhájukról érdemes tudni, hogy rengeteg friss zöldséget használnak. A fő ízesítők a fokhagyma, citromfű, koriander, bazsalikom és a kókusztej. Ezeket rászórják kiváló kombinációban valami husira és leginkább rizzsel körítik. 
 
 
 
A mi favoritunk a Teréz körúton van, és Thai Buddha néven fut. Nem a hely kialakításától fogod több ezer kilométerrel odébb érezni magadat, hanem az ételektől, amit az echte Thai csóka csinál előttünk a látványkonyhában. Az árak totálisan közepesek ha a' la carte étkezünk, akkor 2 rongyból meg tudunk kajálni, persze ha nem libamájjal etetjük a gigánkat. Mi természetesen az olcsóbb végét fogtuk meg a dolgoknak jó bucsus módjára, hiszen 990-ért ebéd ajánlattal rendelkeznek, ami egy levest és egy főételt tartalmaz. A leves egy Tom Yum volt, ami lefordítva kókuszos csirkelevest jelentett zöldségekkel. A magyar konyhához szokott ízlelőbimbómnak elsőre furcsa volt ez az ízvariáció, de a második kanál után már kividult az arcom, ADTA. (Azért szomorú lennék ha a húsleves helyett ezt kéne lapátolnom minden hétvégén).
 
 
 
A második a pincérnő elmondása szerint sertéssült volt, ami apróra szecskázott husi volt zöldségekkel, jellegzetes fűszerekkel, természetesen rizzsel. Nem vagyok nagy rajongója a röfi húsnak, de ez nagyon bejött, semmi mócsing. Egy baj volt vele, hogy lehetett volna több is :). A menü ára akár duplája is lehet a tucat kínaikkal szemben, de abban biztosak lehettek, a minőség teljes mértékében kárpótolni fog benneteket. Mert mi bucsusok nem csak az olcsót keressük, hanem a minőséget is! Mínusz pont, hogy a menüt nem tudatják velünk se facebookjukon sem a weblapjukon, helyben kell érdeklődni. Jó étvágyat, pacsi! 
 
 
Zsömle

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr924562935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.