Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.04.06. 15:03 ziegermilan

Házi vaníliás kóla!

 Kevés dolog hiányzik a gyerekkoromból annyira mint a vaníliás kóla, gondolom mindenki így van ezzel. Nem értem miért tűntek el olyan hirtelen a boltok polcairól, hogy a sok szar lónyálért amit most kapni miért nagyobb a kereslet, hogy ha vásárolni akarok akkor miért kell aranyárat fizetnem érte és azt sem értem hogy Zsömle, hogy tud megenni együltő helyében egy 60 centis pizzát...

Legolcsóbb vaníliás Colat ismereteim szerint a Mester ABC-ben kapni(éjjelnappali a Mester utcában), 330-ért a dobozost. No, de most megmutatom nektek, hogyan lehet ezt az isteni üdítőt házilag elkészíteni:

Kell hozzá vaníliarúd(Fűszerésztől) és egy fél literes Coca Cola.

Kettévágjuk a rudat és az egyik felét beletesszük az üvegbe, amit visszazárva hűtőbe helyezünk. Itt hagyjuk egy estére. A rúd másik feléből egy újabb kólát, vagy valami fini édességet csinálhatunk!

Másnap már fogyasztható is, kinyitva az üveget megüt minket a vanília jellegzetes illata és aromája pedig minden egyes kortyunkban jelen van! Intenzívebb és sokkal finomabb, mint az eredeti és elkészítése sem okoz akadályt, próbáljátok ki legalább egy kis nosztalgiázás erejéig!

Milán

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr264367972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PetraMandola 2012.06.05. 15:10:05

Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy valóban jó-e így a vaníliás kóla? Barátom odavolt érte, és szeretnék neki csinálni egy üveggel, de én nem kóstoltam még soha. Bevált már valakinek ez a megoldás? előre is köszönöm!