Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.04.04. 13:21 ziegermilan

Gepárd és űrhajó

 Mostanában sokat Honfoglalózunk Zsömlével és Imivel, és az ott szerzett tapasztalatunkkal a Gepárd és űrhajó nevet tuti, hogy Lázár Ervin egy meséjének titulálnánk. Honfoglaló feladványhoz ugyan még nem olyan ismert az étterem és Mikkamakkához sincs semmi köze, de a mesébe illő helyen(újfent rakpart, de most a Belgrád) elköltött ebédem, ha nem is egy fabulát, de egy bejegyzést simán megér.

Komolyan mondom, hogy még mindig nem tudok napirendre térni afelett, hogy 890 forintért meg lehet ebédelni, egy olyan helyen, ahova rendszerint csak elsőáldozás, bérmálás vagy ballagás(ennyit a katolikus sulis múltról) után jutunk el.

Kék és fekete színek dominálnak az egész étteremben, ami elsőre inkább egy menő klub benyomását keltette bennem, de szerencsére ezt az érzést a kaják alaposan helyretették!

A hétköznap felszolgált ebédmenühöz, házi szörp(2dl málna) és két fogás jár. Levesnek vargánykrémlevest kaptunk mozzarellával és petrezselymes olajjal. Enyhén savanykás, intenzív gombaízű leveshez jó választás volt a natúr sajtgolyók, amik a forró levesben kellemesen, alakjukat megtartva olvadtak el. Meglepően nagy adag, amiért este simán a teljes menü árát is lelkiismeret furdalás nélkül is elkérhetnék.

Főétel mátrai borzaska tavaszi salátával. A saláta póréhagymát, uborkát, kaliforniai paprikát is tartalmazott ragacsos balzsamecetes dresszinggel, amit az elején még fejben tejfölös öntetre cseréltem. 2 perc hatásszünet után kérés nélkül(esetleges telepátia segítségével), jött a tejfölünk, amivel kenegethettük a husin lévő vastag tócsnidarabot:)

A natúr hús semmi fűszert nem igényelt ilyen kiegészítőkkel, pazar fogás! 

Kötelező ellátogatni a Corvinusos és az ELTE ÁJK-BTK-ás diákoknak, napi menü az étterem oldalán!

Milán

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr334363129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.