Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.03.20. 11:19 ziegermilan

Le Subway

 (ejtsd: lö szábvéj)

Sikerült felfedeznem egy Subwayhez hasonló francia helyet a Chez les Francaist(ejtsd:sznob francia delikátesz). A gyorséttermes hasonlatom egy kis figyelemfelkeltés azoknak akik szeretik a szendók összeállítási folyamatát felügyelni és koordinálni, amúgy nyilván semmi köze a népszerű szendvicsbárhoz. Próbáljuk Zsömlével a budai oldalt is jobban feltérképezni, ennek megfelelően esett most is a választás: Városmajor utca a Moszkva és a Déli között. Könnyű észrevenni, mert dekorációnak egy régi Citroen van a járdára állítva:

Nagyon nyugis hely, a berendezése és kínálata talán túl szellős, nem erőltetik ránk a sok finomságot, amik a viszonylag nagy térben hiányosnak is tűnhetnek. Lehet kávézni, sütizni, vásárolni és esetünkben szendvicsezni mind-mind szigorúan francia alapanyagokból. Egy üvegpult mögött lévő sajtok és sonkák közül választhatunk a bagettünkbe(amiből szintén különböző opciók vannak). Kétszer voltam és mindig nagyon jót ettem, első alkalommal egy jókora Brie sajtszelet, francia vaj, jégsaláta és koktél pari került a fehérbagettembe, mindez leöntve isteni mézesmustáros dresszinggel. 750 Ft, ha jól tudom ez olcsóbb mint a Subway...

A képen látható darab viszont már több szelet sonkával is feltúrbóztattam, az ára így elérte az 1000 Ft-ot, az öntetet pedig külön szervírozták. A sonkán érződik, hogy nagyon jó minőségű, a szemünk előtt vágják le róla azokat a jóképű szeleteket, amik később az ebédünk fehérjeforrását jelentik. Alapanyagokat vásárolni nekünk bucsusoknak nem érdemes mert ahogy néztem a sajtokat pl. 10 000es nagyságrendű kilóárban vannak!

Desszertnek mindig van valami torta vagy süti és nagy kedvencem MACARON is. Az utóbbi hónapban körbejártam fővárosunkat, hogy hol lehet a legfinomabbat kapni, esetleg írok is róla bővebben az édesszájú bucsusoknak. Itt volt eddig a legdrágább(330ft), viszont a legnagyobb is. Én vaníliásat szoktam tolni, de van még kávés is édesből, sósból pedig kacsamájas ha jól emlékszem(vagy az nem ez a hely volt...?). Állagra kívül ropogós belül krémes ugyan, de nem azaz olvadós fajta amit én kultiválok, hanem picit szilárdabb, mintha beletoltak volna egy jókora fehércsokidarabot.

Eddig már sok alternatívát mutattunk a gyorséttermek pótlására, remélem a mostani sem okoz majd csalódást. ;)

Milán

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr224327881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.