Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.02.21. 12:20 ziegermilan

Egészséges ÉTELmód

 Mostanában körülettem mindenki betegeskedik és sajnos nekem is kijutott belőle. Két álláspont van a gyengélkedő(puhány) szervezetünk karbantartására: az egyik a gyógyszert gyógyszerrel kúra, míg a másik a sok gyümölcs, mézes tea stb. tehát a természetes gyógymódok. Én inkább az utóbbira esküszöm, így a küzdelmet az ábrán látható fegyverekkel veszem fel a betegség ellen.

Még egy gondolat erről; nem tudom észrevettétek-e, de a két említett tábor nagyon átalakult a századunkban. Az idősebb, konzervatívabb emberek rájöttek, hogy a gyógyszer nem a szükséges rossz, hanem tényleg segítséget nyújt. Így néha már fölöslegesen is a színes pirulák után nyúlnak, míg a fiatalabb társadalom addig felismerte a megfelelő táplálkozás jótékony hatásait. Ennek hála egyre több "facsaróbódé", norbiupdate, teljeskiörlésű pékség, light étterem nyílik.

Nem kell hasraesni előttük, egész sok szar van köztük. Én már mutattam egy jót, a Fruccolát, jöjjön a következő:Fresh Factory. Éttermünk a Ferenciek terén(Petőfi u. 7.) található, könnyen elmehet mellette most az ember, mivel építkeznek és nehezebb észrevenni.Minden nap reggelizhetünk, salizhatunk, ihatunk egy jó shaket, smoothiest vagy turmixot. Ami minket jobban érdekel az a naponta változó menü kínálat. Vega és nemvega menük vannak(1000-1250Ft), amik egy levest és egy főételt tartalmaznak.

A látogatásomkor borsókrémlevest és répás-ananászos csirkét toltak elém. A borsó leves jó nagy adag volt pirított kenyérkockákkal(jujj, remélem teljes kiörlésűt kaptam abból is). Tetszett, hogy benne hagyták a borsó héját és néhány bogyó még egészben is úszkált a tányérban. Príma!

Főétel Orly módhoz hasonló csirke volt, aminek a bundájába répát és ananászt tettek(jó ötlet). Répa kevésbé volt ízben kivehető, az ananász dominálta a szaftos csirkecsíkokat. Ha már egészség akkor eltudtam volna mellé képzelni valami citrusos mártogatóst, ha nem egészség akkor meg tartár mártást! 

Ami kicsit b@ssza a csőröm(tényleg csak apróságok): a rizsa tetejére konzerv ananászt kaptam, nem frisset. A berendezés szerintem kicsit szürke, annak ellenére hogy minden színes, fakó színekkel dolgoznak. Ezért betoppanva nem egy friss paradicsomra asszociálok, hanem egy szarrá főtt brokkolira.

Szerencsére azért gondolom kevesen vagytok akit ez érdekelne, ezért bátran ajánlom a helyet nem csak az egészséges kaják megszállottjainak, hanem a jóízű kaják megszállottjainak is. :)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr484155595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.