Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.02.17. 11:42 ziegermilan

Legjobb pizza nyomában

 Zsömlének mostanában nagyon megy a tippmix, így megengedhet magának olyan dolgokat amikre mindig is vágyott: legdrágább üveges bort kikérni és a legolcsóbb pezsgőt spriccolni a bulikban, extra adag bbq szósz szinte Bármihez és folytathatnám a sort olyan dolgokkal amik másnak eszébe sem jutnának.

Így történt, hogy tegnap este belehajszolt egy nem túl bucsus rendelésbe... Ha lúd legyen kövér, próbáljuk ki a legjobb pizzát, nem számít mennyibe kerül, egy nyertes szelvénnyel úgyis tudunk fizetni. Olvasgattam már itt-ott milyen is a budapesti trattoria kínálat: amit mindenképpen ki akarok próbálni: Dohány utcai Il Terzo Cerchio, a celebek találkozó helye: Pomo d'oro, a legtrendibb: TG Italiano és végül ami még versenyben van a legjobb pizza címén és ráadásul még házhoz is jön a Trattoria Toscana. Végülis kiderült, hogy 5 forintot tévedtünk :)

Én természetesen Margheritát választottam, míg Zsömle szokásához hűen valami buzi-pizzát keresgélt az étlapon. Nagy bánatára se bbq-s alap, se pfefforoni nem volt a választható feltétek között, így az Ördög fantázianevűt választotta(csipős kolbi, olajbogyó, csilis olaj).

Végre egy olyan pizzát ehettem, mint Olaszországban!! Papírvékony tészta, szélén egykét koromfolttal; láttam magam előtt, ahogy betolják egy nagy, tűzforró kemencébe ahol pár perc alatt el is készül. Paradicsomszósz, elég csak ránézni a színére; nem halovány, nem bordós, hanem tiszta, rikító piros, felesleges fűszerek nélkül. Mozarella, nem ám sparos edámi(!), mondjuk azért kipróbálnám a bivalymozzarellás verzióját is, hátha úgy még jobb...

Rendeléshez képest, friss, meleg és nagyon szaftos pizzát kaptunk. Itt nem zavart a gyöngyöző felület, mivel tudom, hogy amik ehhez a látványhoz hozzájárultak mind-mind jó minőségű alapanyagok. Zsömle azért marad az amerikai típusú pizzáknál, ő inkább extra feltétekre költi a pénzét, de azért elismerte, hogy tényleg nagyon finom volt, furcsa leírni egy ilyen drága pizzáról, de megérte a pénzét.

Kis érdekesség a végére, a hely exkluzivitását nem csak az árak jellemzik, nézzetek meg(fent) milyen hozsannás könyvet kaptunk ajándékba, nagyon komoly. Sok hely elfogadná ezt étlapjának is, nem hogy rendeléshez csatolt brossúraként.

Milán

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr294123322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.