Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.02.10. 19:34 ziegermilan

Amerikába jöttem

 Már kezdtem kiheverni a pizza és hamburger tesztünket, amikor Zsömle előállt az ötletével: Sunny Diner. Szokásához hűen evőversenyek keresgetése közben akadt a helyre, itt 10 db hambit sültkrumplival plussz turmixszal kell lenyomnia az embernek és ha sikerül akkor ingyen volt a (heti?) kajája. Tiszta "Fald fel Amerikát"!

Beadtam a derekam; -Próbáljuk ki, max eszem egy juharszirupos amerikai palacsintát, hátha jobb mint amit öcsémmel szoktunk csinálni! Hát basszus ez lett belőle:

Messze van, Hűvösvölgyi út 136. és mire kiértünk annyira megéheztünk, hogy gondoltuk fejenként azért betolunk 1-1 a képen látható bőségtálat. No de ne ugorjunk ennyire előre, az étterem egy MOL kút oldalában van tovább erősítve az amcsi fílinget. Kilépve onnan lélekben még kicsit Amerikában ragadva például nagyban kerestem a kamionomat és vártam a Harleys rosszfiúkat akiket Zsömlével elintézhetünk pár Bud Spenceres pofonnal.

Kronológiai hullámvasutammal újra visszakanyarodva az elejére: kicsit tátva maradt a szánk, amikor megláttuk a piros boxokat, a berendezést, a szomszéd asztaloknál a hatalmas tálakat. A pincérünk nagyon kedves volt, kihozta az étlapot és diszkréten arréb vonult, hogy nyugodtan tanulmányozhassuk. Viszonylag hamar eldöntöttük, hogy ha már egyszer eljöttünk ide, nem garasoskodunk és kipróbáljuk a Sunny tálat. Nem egy olcsó hely hambik, quesadillák, steakek mind-mind 1500-2000 forint körül mozognak.

Italnak az új kedvencemet gyömbér sört kértem, ritka az olyan hely ahol árusítják egykét delikáteszben ill. kóserebb éjjelnappaliban láttam, éttermek közül pedig eddig csak a Black Cabben. Megjegyzem olcsóbb volt, mint Zsömle vize(!) 300Ft és kaptam bele még nem csak mutatóba, mert itt az íze is nagyon számított, egy jóképű lime szeletet. 

Mialatt vártunk az ebédre volt időnk körbenézni, valósággal belénk erőszakolják az amerikai kultúrát az enteriőrrel: motor a WC előtt, régi kólás üvegek a pulton, playboy újságok a várakozásra, filmplakátok, NFL címerek a falon. Megjött a 2500 forintos tál, rajta egy csomó mindennel, de ha már bucsusok vagyunk, akkor nem mehetünk el amellett, hogy ár/érték arányban gyenge! Csirkeszárnyat csinálhatták utoljára mert az volt a legmelegebb, finom fűszeres, a mellette lévő kukorica már igencsak kihűlt... Hambi húsa jó szaftos, méretében kicsi és a majonézes megoldás helyett inkább a jó öreg kecsap-mustár párost választottam volna. Legfinomabb cuccnak egyöntetűen a csirkés burritót szavaztuk meg, ami megérne egy normál méretet is kipróbálásra!

Köretnek sültkrumplit, rizsát és chipset adtak, na meg egy kis kápisalit, ami kellett hogy ne ragadjon össze teljesen a szánk a végére. Nagyon eltelített, terveztem volna turmixot vagy amcsi palát, de egy rágó is alig fért utána a pofámba. Finomnak finom, de többet vártunk. Főleg az árat tekintve, megtetézve egy 10%-os felszolgálási díjjal, amit nagyon nem értünk, úgyis odaadjuk a végén borravalónak, akkor meg minek??

Kicsit nagyképűzve elmondhatjuk, hogy utoljára egy Michelin csillagos étteremben számoltak fel szervízdíjat, no mind1. Most már kitisztult fejjel bátran ajánlom (egy kipróbálásra mindenképpen) a helyet, mert tényleg finom volt minden amit elénk raktak, csak ne várjatok túl sokat, mert csalódás érhet.

Milán

Szólj hozzá! · 2 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr514091036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sunny Diner 2012.02.11. 18:39:13

Lassan már olyan leszek, mint egy disznó - mondják néhányan, és lehet, hogy nem is tévednek olyan nagyot. Mindenesetre ezt még egy ideig húzzuk, bár reményeim szerint nem addig, míg olyan nem leszek, mint Peter a Family Guyból. Erre rímelve a mostani í...

Trackback: BpBurger (1) - Sunny Diner 2012.02.11. 18:38:58

Bár a Sunny Diner nevében napsütést, kinézetében pedig autentikus amerikai feelinget ígér, olyan rettenetes szélviharban értünk oda, amit senkinek sem kívánok. Szerencsére beülve már nyugodt lett a hangulat, és elkezdődhetett a BpBurger sorozat első be...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.