Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.01.31. 11:04 ziegermilan

Retró!

 Múlt héten egy baráti társaságban felemlegettük a Moszkva tér című filmet, ami előhozta a retró hangulatot. Ha egyáltalán van még ilyen. Sokadszorra visszanézve a filmet rájöttem, nincs nagy változás: most is futunk a bkv után, miközben kocsikért álmodozunk, külfödre utazunk, majd ott ragadunk, vagy itthon panaszkodunk... És a csomagolás! Hát most már az is ugyanaz: nem lehet bemenni, egy romkocsmába manapság, hogy bele ne b@szd a térded valami kiselejtezett retró bútorba és ne találkozz legalább egy tucat a Moszkva tér válogatásáról lecsúszott, de azóta az öreganyja szemüvegében, 30éves biciklit tekerő fiatalokkal.

A filmben Boci mama, (aki szenzációs karakter) 100ft-tal küldte le hősünket a Pajtásba, hogy egyen valamit. Gyorsan utána is kerestem, vajon meg lehet-e még a hely és mit kapok 100ftért. A hely megvan 69' óta ugyanúgy(Csalogány, Gyorskocsi sarok), 100asért egy szelet kenyeret kapok...

Szerencsémre viszont volt több pénz is nálam, így nyírségi gombóc levest és rizsfelfújtat is tudtam venni(1000ft a kettő). Természetesn itt is van napi menü, ami 840ft. A leves fantasztikus volt, külön tettek bele két jóképű gombócot, amit meglocsáltak a tartalmassal lével. Gombócba egy kis petrezselyem, a levest pedig tejföllel és egy citromgerezddel tálalnák, akkor elmenne, bármelyik rádays étterembe 1200ft-os turistacsalogató levesnek.

A rizsfelfújt kicsit száraz volt, viszont nagy adag ez is, megéri a pénzét. Mondjuk el viseltem volna jó kis menzás szörpöt ráöntve, így nem volt elég bucsus;almás fahéjas raguval és a tojáshabbal. Amíg lecsúszott volt időm legalább körbenézni, elsőre menzás benyomás. Aztán ha jobban megfigyeljük, akkor látszik, hogy keményen kihasználják ők is a retrót. Régi plakátok, idősebb konyhásnénik(ez nem tudom, hogy direkt van-e) és a bejáratnál egy kis vitrinbe játékok kiállítva. Mivel nem rég láttam a filmet felismertem a rakétát, ami a kor Xbox 360-nak számított CCCP felirattal az oldalán.

Aki szereti a retrót, annak kötelező ellátogatni és még a jó kajálás után átmenni a közeli Bambi presszóba egy házi krémesre, aminek beszámolóját hamarosan megkapjátok!

Milán

1 komment

Címkék: menüzés


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr124027406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marcellus 2012.01.31. 14:12:35

Ha már Moszkva tér és Pajtás, akkor utána szerintem simán meglátogatható öblögetés gyanánt a Fasor söröző (II.ker. Szilágyi Erzsébet fasor 15.). Ugyanis itt írták a jegyeket a lépcső alatt, az emeleten ugyanúgy meg lehet találni a biliárd asztalt:) a kiszolgálás kitűnő, bár ugye ez mégis csak egy kocsma:) szóval Fasorra fel, ha még valaki vágyik egy kis Moszkva tér feelingre:)