Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2012.01.25. 09:52 ziegermilan

Falafel, amit az arabok fele fal

 Annyira sokat járok oda, olyan természetes, hogy el is felejtettem beszámolót írni a Hummus Barról. Most pótlom! Hasonlóan a Főzelékfalóhoz több éttermük van a városban: én Kecskeméti és az Október 6. utcába szoktam járni, de megtalálható már a 13. kerületben is(bővebben lásd a honlapjukon)!

Amit mindenképpen próbáljatok ki az valamelyik hummusz tál vagy a falafel. Mindkét étel fő alkotója a csicseriborsó. Először egy filmben találkoztam a humusszal, kihangsúlyozva a sztereotípiát miszerint az arabok mindenhez ezt tolják:

A tálak szélét vastagon megkenik ezzel a csicseriborsó krémmel, középre kerül az általad választott feltét, kis olivaolaj és fűszerek. Friss lepénnyel már indulhat is a tunkolás! Az ár 1000-1600 Ft között mozognak, drágábbaknál feltétként már husit kapsz. Vigyázat, nagyon laktató!! (Ahogy a lenti képen láthatjátok legutóbb gombásat választottam)

Minden giroszosnál, aluljáróban láthatjuk kiírva, hogy falafel, mégis nagyon kevesen kóstolták meg. Külsőre sem bíztató: fagyasztott golyók kisütve és a húst hússal étkezésünkkel nehéz összeegyeztetni egy vega kaját. Mindezek ellenére, megér egy próbát, hamar rá lehet kapni és a Hummus Bar által kínáltért személyes felelősséget vállalok. Kívül ropogós belül krémes, fűszeres golyókat lehet kérni szendvicsben és hummusz tálban is. Előbbi jó reggelinek vagy vacsinak utóbbi pedig kiadós ebédnek való.

Kiszolgálás mindegyik étteremben szuper, közvetlen és bátran igényelhetjük a diákkedvezményt, a 10%-ot úgyis ott hagyod jattnak. Vicces, hogy sokszor angolul szólítanak meg, mivel külföldiek imádják a helyet, nekik szóló magazinokban mindig egész oldalas hirdetést közölnek az éttermekről. Amit utoljára kiemelnék, tudom apróság mégis az ilyen kis figyelmességek kellenek hozzá, hogy visszatérő vendég legyél valahova: melegben limonádé, hidegben mentatea a welcomedrink!

Kötelező törzshely Milántól ;)

Szólj hozzá!

Címkék: büfék


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr163752425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.