Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.11.24. 21:09 ziegermilan

Nincs menzakaja a Menzán!

 Gyorskaja, házi koszt, menzakaja, rozéfröccs. Melyik a kakukktojás? Természetesen a menzakaja, hisz azt senki sem szereti. Hányszor hallottunk már olyant, hogy: "de jó is volt régen a menzán!" , "úgy megkívántam egy kis menzáskaját!" , "egy kis olivaolaj meg articsóka és máris olyan mint a régi sulimenzán!" !?

Ennek ellenére ma meglátogattam 2 barátom társaságában(Zsömle otthon maradt és józanodott) a Menza Éttermet ami Liszt téren található. Szerencsére azt kell, hogy mondjam: a név nem kötelez. Már kezdésnek a megszokott morcos, kucu konyhásnéni helyett egy finom kis pulykesz(lásd bucsus szótár) vezetett a helyünkre. Vezetett volna, ugyanis teltház volt, ezért 5 percig(mielőtt asztalt kaptunk) ingyenropit ettünk a bárpultnál és néztük ahogy Csányi Sándor jóízűen ebédel mellettünk. 

Feelinges a hely, mint ha egy nagy retro tiszacipőben kajálnál. Itt viszont ellentétben sok retrohellyel kényesen ügyelnek a tisztaságra,rendezettségre, kis túlzással még elegánsnak is nevezhető. Ugyanez elmondható a terítékről, tányérokról amit nem sajnálnak a menüknél sem bevetni.

A menü: 990 Ft-ért pulykanyaklevest és vadast toltak elénk! Leves jó nagy adag volt, megfelelő mennyiségű, isteni husival, talán kicsit kevesebb zöldséggel és tésztával. Ízéről csak annyit, hogy a "jóétvágyat" után fél perccel már vizenyős szemekkel néztük a másik tányérját, hátha hagyott benne valamit és így pár kanál újabb örömet szerezhettünk volna magunknak. Vadast menzához hűen tésztával és főtt marhacombbal kaptuk. A tésztát én jobban szeretem kicsit kevésbé megfőzve, roppanósabban, mégis főételem felénél(újabb fél perc múlva) rádöbbentem, hogy vadas szószhoz, igenis jobban passzol az elém rakott, kicsit túlfőzött makaróni. Remélem Anya nem olvassa ezt a bejegyzésem, mert szerintem a vadas mártás verte az övét; tiszta és kellően pikáns volt. Ez az adag már nem volt túl nagy, de arányos: nem spóroltak a marhából!

Hiszitek vagy sem, megint sikerült újat mutatnom magamnak, talán a legjobb U1000 kajálásom volt Pesten. Remélem nektek is és felkeltettem az érdeklődéseteket, jobb étvágyat csináltam további menzázáshoz! ;)

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: menüzés


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr413409429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.