Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.11.20. 11:35 Zsömle89

A nagy hamburger teszt: VÉGEREDMÉNY!

 Dacolva a kalóriákkal megcsináltuk első nagy hamburger tesztünket, ahol 8 új helyet néztünk meg nektek. Minden teszt alapvetően pozitívra sikerült, és mindenhol az átlagnál jobb hamburgert kaptunk. Ez nem annak köszönhető, hogy csak jó helyek vannak, hanem, hogy célirányosan olyan büfékbe mentünk ahol akár egy végső győzelem is várható volt... Egyik helyezettnek sincs szégyenkezni valója, mindenhonnan sikerült többnyire elégedetten távoznunk. Tudjuk azt is, hogy sok jó hamburgerező bujkál még a városban, ezért folytatás is várható!

Van rengeteg hely ahol igazán extra hambit kaphatunk (Ring például), de ezek nem feleltek meg annak az általunk támasztott pénzügyi kritériumnak, ami az ezer forintos plafon volt. 

Pontokat adtunk, amiket most  hozunk nyilvánosságra, a lista ezt tükrözi! 3 dologot pontoztunk, az egyik a hús, a másik zsemle( sok esetben puffancs), a harmadik pedig a többi belevaló(saláta, szósz,stb..). A husi 20 pontot érdemelhet ki maximum a másik két pontozandó pedig max. 15-15-öt. Így jön össze a végső 50 pont.

 

1. Black Cab Burger 45 pont

Marha jó volt, ilyen hamburgert még nem ettem Budapesten( reméljük ez csak a kezdet). A húspogácsa, a feltétek, a zsemle, mind nagyon finomak voltak külön-külön, és ami nagy pozitívum, hogy egyben még jobbak! Lazán kenterbe veri az általunk ismert gyorsétterem láncok termékeit.

Hús:20/18

Zsemle: 15/13

Többi: 15/14

2. Olé! Churros-os piros büfékocsi 44 pont

Igaz semmi különös nem került bele és a buci sem volt extra(sem méretben sem ízben), de a kötelező hozzávalók: húspogi, saláta, paradicsom, uborka azt hiszem, hogy a legjobb minőségűek voltak az eddigi most már 8 tesztelt helyből!! Hús nincs túlfűszerezve, kellően borsos, a saláta jégsaláta, ami ropog és nem olyan mint ha egy használt papírzsepit tettünk volna a hús alá, a paradicsom meg a paprika pedig hozták a kötelező epizódszerepet. Itt már tényleg normálisan pirították a zsemlét, nagy örömömre összenyomva tolhattam a pofámba! 

Hús:20/18

Zsemle:15/12

Többi: 15/14

 

3. Magic Burger 43 pont

 Nem csak a híre jó a Magic Burgernek, hanem a portékája is. Tényleg príma a kaja, jó fűszerezésű a házi húspogácsa, friss a zöldség, kiváló minőségű a puffancs, és ízben passzoló szószok voltak a hambimban. 

Facebook névjegyükbe rögzitett szöveget be is tartják: 

"Azoknak, akik szeretik a minőségi, masszív, békebeli hamburgert finom hússal, műanyag hozzávalók nélkül... és a gyros, hot dog kedvelőinek is."

 

Hús: 20/17

Zsemle: 15/12

Többi: 15/12

 

4. Wikinger gyorsétterem 40 pont

Teljesen jó burgert lehet itt kapni, a hús nem frigós, hanem frissen készített, a zöldségekkel sem spórolnak, se a szósszal( bár az szerintem bolti) és a zsemlét is megirigyelhetné jó pár vetélytárs Budapesten. Friss hozzávalókkal dolgoznak, erre garancia lehet a nagy forgalom, az ezzel járó gyors árucsere. Talán kicsit már túl masszív a cucc, nem is könnyű kulturáltan megenni, de végülis bucsusok vagyunk, ez kell a pofánknak, nem a satnyadt kis sajtburesz. 

Hús: 20/16

Zsemle: 15/12

Többi: 15/12

5. Marika néni kávézója 39 pont

Megérkezésünknél, már kezdtük kapizsgálni, miért is legendás ez a hely. Marika néni nagyon kedvesen fogadott minket. Kértünk két hamburgert teával. Titkosat kértünk, aminek az ára már több éve nem változott(800ft), és csak az kaphatja meg aki ismeri a jelszót( facebook oldalunkon ha érdekel megosztjuk veletek). Hatalmas volt, három "bigmekket" lazán kitett. Az étel finom volt, puffancsban kaptuk, ami nagyon ízletes volt, benne a házi szósz, ami kiváló semmiben nem szenvedett hiányt, szárazságnak nyoma sem volt. A húst sajnos nem Marika néni készíti, de jobb fajtából valót tálal elénk. Ettől tutira nem maradsz éhes. 39 féle hamburger közül választhatsz, több különböző méretből, kis és nagyétkűek nagy örömére.

 

Hús: 20/14

Zsemle: 15/13

Többi: 15/12

 

6. Gusto Burger 37 pont

A zsömle mint a mekiben, a hús már szerencsére nem, sokkal jobban hús íze volt és kevésbé zsíros(ízében is érzékelhető). Sajt benne kinézetre szintén meki, ízre kevésbé karakteres, szerintem mindenki elő tudná idézni a szájában a legutoljára elfogyasztott mekis cheddar(?) ízét. Zöldségek pedig egész frissnek tűntek! Garnírungnak naná, hogy sültkrumplit kaptam: vastagabb, nem túl sós, se zsíros egy szóval ez is természetesebb.

 

Hús: 20/17

Zsemle: 15/10

Többi: 15/10

 

7. Mega Hamburger 35 pont

 Én sajtos hambit kértem, de a húspogácsa ugyanaz lehet, mert olyan borjús beütése volt és meglepően szaftos ahhoz képest, hogy mikróban melegítik meg. Azért nyomába se érhet a Montenegrói Gourmandban kapottnak! Kérhettem a hambiba erős paprikát, sült hagymát ami picit túlmutat a megszokottnál, amit persze ki is használtam! A bucit kicsit (számomra) meglepően mind a 2-2 oldalon megpirították, ami szerintem azért nem túl szerencsés, mert megfoszt attól a rituálétól, amikor gyengéden összenyomod a hambidat az első harapás előtt.

 

Hús: 20/15

Zsemle: 15/9

Többi: 15/11

 

8. Dr. Burger 33 pont

Szerintem teljesen egyén függő ki mennyire szeret megküzdeni a kajájával, ez a szendvics tipikusan az amit marha nehéz megenni kulturáltan, folyik összevissza, a hús pedig mintha mindig máshova szeretne kúszni, nem pedig a szánkba. A gasztronómiai élményt részemről közepesnek ítélném, kicsit strandos burger érzésem volt, ami megint csak nem feltétlenül rossz, mivel szerintem sok igazi bucsus imádja ezt a típust. A húst és a bacont( extrán kértem bele, eccer élünk, he)érzésem szerint lehetett volna még kicsivel tovább sütni.

 

Hús: 20/13

Zsemle: 15/10

Többi: 15/10

 

+1 Montenegrói Gurman

Régebben írtunk nektek a Montenegrói Gurmanról, ahol nem Hamburgert ettünk, hanem Plejskavicát, ami hasonló. A toplistába nem tettük bele, de ha ott lenne, könnyen lehet, hogy az első helyezett is veszélybe kerülne. 

Messze még a nyár, nyomjátok a hamburgereket, bőven van időtök formába jönni a nagy strandszezonra. A lista szubjektív, de bízhattok az ízlésünkben :). Like, hogy sok bucsushoz eljusson!

Milán, Zsömle

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hamburger


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr823397736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.