Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.11.16. 12:50 ziegermilan

Házi Snack

 Szerda este általában a legkedveltebb hétköznapi időpont az egyetemistáknak, bucsusoknak a bulizáshoz. Szerdára már mindenki visszatért aktuális egyetemi városába ill. még nem is ment haza, szóval kötelező kicsit lazítani. Mi is ezt tervezzük estére ;) Aki mégis inkább otthon marad filmezni, tanulni annak próbálom feldobni az estéjét egy jó kis házi ropogtatnivalóval.

Lehet ebből is sorozatot kéne csinálnunk, mert száz meg száz kis ötlet, praktika tolakodik a bucsus fejemben. A két utoljára elkészítettet most megosztom veletek:

1.Mézes kesudió(sajnos erről nincs képem)

Natúr, sótlan kesudiót serpenyőben kicsit megpörkölünk, majd ráöntünk a mézből. Megvárjuk amíg az egész karamellizálódik, ekkor kiöntjük egy tálba hadd dermedjen meg. Már csak össze kell tördelnünk és kicsit megsózni(!).

Én ezt nem csak magában, hanem egy jófajta tejberizs feltétjeként is szoktam fogyasztani.

2.Sült csicseriborsó

Vagy főtlen csicseriborsót megfőzöl(ez akár 1-2 órát is igénybe vehet), vagy veszel konzervet belőle. Mindkettőröl lecsöpögteted a levét, majd beleforgatod tetszés szerint választott fűszerkeverékbe. Ilyen lehet például bbq-s, zöldfűszeres, mexikói, rómaiköményes stb. Én füstölt sós-csiliset toltam. Ha ezzel megvagyunk akkor megint van egy választási lehetőség, vagy kevés olívaolajban sütjük meg őket(hamar ropogós külsőt kap), vagy száraz, felhevített serpenyőben pörköljük.

Higgyétek el, hogy megéri a fáradságot ha egyszer kipróbálunk valami hasonlót ahelyett hogy betolnánk a mikróba egy popcornt!

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr323387024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.