Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.11.12. 22:06 ziegermilan

Szuper menü jövő hétre: Szatyor Bár

 Honlapjukon(szatyorbar.blog.hu) már fennt is van a jövő heti menükínálat, válogassatok kedvetekre! Higgyétek el nagyon adja 890-ért és BME-seknek, ELTE TTK-soknak megjárható egy lyukasórában is: Bartók Béla u. 36 a Móricztól gyalog 2 percre. Én két BME-s cimbimmel pénteken tettem látogatást, íme a beszámoló!

A már említett honlapon utánaolvastam, hogy a név: Szatyor Karinthytől származik. Itt rögtön megjegyzek még két halhatatlanhoz kapcsolható fantázianevet: fröccs-Vörösmarty és bucsus-Zsömle. 

Bocs a kitérőért, szóval a hely maga ahogy a képen is látjátok kihasználta a mostanában trendi "dobjunk a falra egy disznófejűkecskemajmot, egy régi biciklit, öreganyám szemüvegét és már kész is a siker" irányzatot. Ahogy mindenhol, itt is bejött. Szerencsére a káosz a tányérainkon nem volt felfedezhető.

Levesnek karfiolkrémlevest kaptunk, ami legnagyobb meglepetésünkre finom fűszeres, krémes, megfelelően forró --> pompás volt! A fűszeresség mellett a karfiol ízét is érezni lehetett, ami a legfontosabb.

Második fogás: pangasius filé tejszínes-gombás szósszal, polentával(!). Amikor olvastam a polentát már egyértelmű volt, hogy ide jövök. Ezt a köretet könnyű, olcsó elkészíteni ennek ellenére hanyagolják, nem tudom miért. Lehet dobok majd egy bucsus receptet ezzel kapcsolatban, bár spanjaim tetszését annyira nem nyerte el ez a kukoricalisztes történet. A hal paprikás lisztben volt kisütve, ha nagyon kötekedni akarnék, akkor a bundát ropogósabbra süthették volna, de így is rendben volt, főleg mellette a gombás szósszal. Természetesen szódáztunk, aminek 40 Ft decije, sőt még ráérősen kávéztunk is egyet mert feleslegesnek éreztük továbbmenni bárhova, ez egy tipikus 2in1 hely. Tényleg próbáljátok ki Bucsusok!!

Milán

 

Szólj hozzá!

Címkék: menüzés


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr363373534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.