Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.10.10. 23:19 ziegermilan

Bucsus szótár 1.

 Csoki mindenkinek! Próbáltam összegyűjteni olyan pár általunk gyakran használt szót(amivel akár már a blogban is találkozhattatok, vagy majd csak fogtok) aminek jelentése nem biztos hogy egyértelmű. Könnyebb megértésük érdekében a magyarázathoz egy-egy valós dialógusból (ami Zsömle és köztem játszódott le) kiragadott példamondatot is hozzáfűztem :).

bucsus: lenéző jelző, jelentése szövegkörnyezettől függően lehet: gyenge minőségű, olcsó, fukar, nyámnyila, sőt legújabb értelmezésében szórakozóhelyeken is felbukkan a prűd szó szinonimájaként. pl. : Nézzed azt a sok bucsus csajt, hogy riszálják a valagukat!

prémium csirke: szigorúan csontozott csirkemell roston vagy grillezve, fontos a megfelelő fűszerezés és állag. Általában falatnyi darabokban találkozhatunk velük pizzákon, salátákon. A szó kialakulása a tavalyra tehető, vélhetően az étlapokon gyakran feltüntetett "prémium pizza" kategória inspirálta Zsömlét megalkotásában. pl. : Ma mit toltál Zsolti? Szigorúan BBQ pizzát prémium csirkével!!

viszkasz: meghatározása a neocitranos-teás bejegyzésemnél :) pl. : A mai buliba egy viszkasszal tudok beszállni srácok!

parádés: ismert jelző, ami körünkben tágabb értelmet nyert. Jelentése: kiemelkedő minőségű, lenyűgöző, sikeres. Elterjedése a sportközvetítésektől eredeztethető(parádés védés). pl. Tegnapi kaja egy mocsok volt, ellenben a mai parádésra sikerült!

kétszercsípős: nagyon csípős ételekre mondjuk amik testünket két különböző helyen, különböző időben(rögtön elfogyasztás után ill. reggel a retyón) is megterhelik. pl. Baszod, ez a tegnapi Mexicana megint kétszer csípett!

működőképes állapot: alapvető emberi funkciókat ellátni képes, használata durvább bulik után gyakori. Sokan összetévesztik a másnapossággal, de ez már egy abból kilábaló stádium. pl. : Zsömle nem írsz ma te egy bejegyzést? Áhh, hallod tegnap megint én zártam a ...(nem megnevezett szórakozóhely), még nem vagyok működőképes állapotban.

dude: haver, tesó, társ. Erről túl sokat nem tudok mondani, de mostanában Zsömle mindig így ír rám FB-on, valószínű, hogy bejegyzéseiben is találkozhattok majd vele :) pl. Nézd már át a helyesírási hibáimat, dude!

Folytatjuk majd, mert fel sem tűnik, hogy beszédünkben, írásainkban milyen számotokra idegen kifejezéseket használhatunk! Terjesszétek, használjátok nyugodtan, vagy csak röhögjetek rajta egyet ;)

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr763293084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.