Bucsus Blog

Gasztroblog főleg egyetemistáknak,megkönnyítve számukra a pizzarendelést, egy jó menüzős hely kiválasztásást vagy egy 5 perces, olcsó kaja elkészítését.

LIKE-ot nekünk! :)

2011.09.29. 12:07 ziegermilan

MvH: Bucsus salsa gorgonzolás ropogóssal

 MvH, vagyis "Mi van a hűtőmben?" játékot ezen a héten Barnabás nyerte! Mindenkinek nagyon köszönöm akik részt vettek ebben a kezdeményezésben, remélem a következőnél már sokkal többen írják le mi is található a hűtőjükben. Talán a receptem majd felkelti az érdeklődést! Barnabásnál nem tudtam figyelmen kívül hagyni a gorgonzolát, egyik kedvenc alapanyagomat, így egyértelmű volt választásom.

Lássuk először miből válogathattam: két édes zöldpaprika, jelentős mennyiségű friss chili, pár paradicsom, angol mustár, nápolyi kecsap, parasztsonka, brie, gorgonzola, hagyma, fokhagyma, tej, margarin és egy fél üveg sör. Összefut a nyál a számban, gratula a frigóhoz! Először egy apró észrevétel ami a receptnél is fontos lesz: margarin helyett inkább vajat használj méghozzá jó zsírosat, sokkal finomabb lesz minden.

Bucsus salsa gorgonzolás ropogóssal:

A salsahoz kell paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma, chili, kecsap és ugyan nem várható el egy bucsustól sem, de őrölt római kömény nagyon feldobja. Nem mondok mennyiségeket vagy méreteket, ez nyugodtan mehet "érzésre". Ha van időnk hozzá, akkor hagymát, fokhagymát, chilit, római köményt egy serpenyőben kis olivaolajon pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni. Ehhez keverjük a meghámozott paradicsomot és a felkockázott paprikát, majd annyi kecsapot, hogy az egész összeálljon(sózni ne felejtsük el). Ez úgy is működik, hogy minden hozzávalót nyersen keverünk össze, de a chilinek a fokhagymának és a római köménynek kifejezetten jót tesz egy kis hőkezelés.

A ropogóshoz vegyünk egy ciabattát és hosszában csíkozzuk fel. Serpenyőben vajat hevítsünk amibe morzsoljunk gorgonzolát. 1-2 perc alatt már csodás gorgonzolás vajat kapunk( a nagyobb sajt darabokat halásszuk ki). Ebben a vajban süssük aranybarnára a ciabatta szeleteinket, amik pillanatok alatt felszívják azt és egész különleges ízt kölcsönöz nekik, próbáljátok ki!!

No és már mehet is a tunkolás, meg azért igyuk meg mellé a fél sörünket, ha már a hűtőben azt is megtaláljuk!

Milán

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


A bejegyzés trackback címe:

https://bucsus.blog.hu/api/trackback/id/tr613264804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.